PRÈVIA: FC Barcelona - Nàpols

PRÈVIA: FC Barcelona - Nàpols

Els culers reben la visita d’un dels rivals més complicats de la competició per donar el tret inicial a un nou torneig continental

El Camp Nou buscarà viure aquest dijous un altre gran vespre en el debut per als blaugranes en aquesta edició de l’Europa League. I és que la competició arrencarà amb un plat fort per als homes de Xavi Hernàndez, doncs el Barça rebrà la visita del Nàpols (18.45 hores), un dels equips revelació de la temporada a la Serie A.

Cal recordar que, després de 18 anys, el FC Barcelona torna a jugar la segona màxima competició continental per disputar una eliminatòria de play-off que donarà accés als vuitens de final, on esperen, ja classificats, els primers de la fase de grups.

Amb tot això, s’espera tornar a veure un Camp Nou ple fins a la bandera que intentarà enaltir un equip que lluitarà per endur-se un dels pocs trofeus que falten a les vitrines del Museu culer.

El Rival

El Nàpols arribarà a aquest duel en un gran estat de forma. Tercers a la lliga italiana, a només dos punts del lideratge, els partenopeus venen de firmar un solvent empat a casa (1-1) contra un dels rivals més forts del campionat, l’Inter de Milà.

El conjunt ‘azzurro’ és un equip que es fa fort des de la defensa i que intentarà aprofitar el bon peu del migcampista Fabián Ruiz per intentar llançar ràpids contraatacs als seus davanters, que amb Insigne, Osimhen i Hirving Lozano són una verdadera amenaça a l’espai.

Entrenador: Luciano Spalletti. Després de passar per equips reputats de la Serie A com l’Inter de Milà, la Roma o la Sampdoria, l’experiència del tècnic florentí va arribar la capital del sud d’Itàlia el passat mes de juliol. En pocs mesos, el veterà entrenador italià ha aconseguit dotar a l’equip d’una solidesa defensiva que ha permès als napolitans fer un pas endavant en la lliga fins al punt d’entrar de ple en la lluita per l’’Scudetto’ ,juntament amb els dos equips de Milà.

Golejador: Victor Osimhen. El davanter nigerià va arribar a Itàlia amb el cartell de fitxatge més car de la història del Nàpols (50 milions d’euros) i, fins al moment, el seu rendiment està sent justificat a base de gols. Tot i haver estat de baixa gairebé tres mesos i haver-se perdut la Copa Àfrica a causa d’unes fractures al seu rostre, encara és el màxim golejador de l’equip amb 10 dianes en totes les competicions. L’acompanyen altres jugadors de moltíssima qualitat com Lorenzo Insigne, Dries Mertens o Hirving Lozano.

Classificació: Amb 53 punts en 25 jornades i un balanç de 16 victòries, cinc empats i quatre derrotes, el Nàpols és el tercer classificat de la Serie A a dos punts de l’AC Milan, líder de la competició. A l’Europa League, després de vèncer el Leicester (3-2), van aconseguir classificar-se com a segons de grup en la darrera jornada.

Precedents

Existeix un únic precedent entre Barça i Nàpols en partit oficial. Va ser als vuitens de final de la temporada 2019/20, quan els culers van eliminar els italians amb un global de 4 - 2. Després de l’empat al llavors anomenat estadi de San Paolo (1-1), els blaugranes van sentenciar l’eliminatòria al Camp Nou amb un gran partit (3-1).

 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut