100 dies de Xavi a la banqueta del Barça

100 dies de Xavi a la banqueta del Barça

El tècnic blaugrana ja ha complert un centenar de dies com a entrenador del primer equip del FC Barcelona

100 dies comandant el primer equip del FC Barcelona. Aquest dilluns Xavi arriba al centenar de dies des que va ser anunciat com a nou entrenador del Barça el sis de novembre de l'any passat. Repassem el balanç d'aquests tres mesos i escaig amb Xavi a la banqueta blaugrana.

No ha estat la de Xavi l'única cara nova del primer equip durant aquest període: de la mà del míster ja han arribat fins a quatre noves incorporacions: Dani Alves, Ferran Torres, Adama i Aubameyang han aterrat a Barcelona amb Xavi a la banqueta.

Entrenament04022022_pic_2022-02-04_entrenamentprimerequip_20

Gran remuntada a la competició domèstica

Precisament l'Espanyol, l'últim contrincant, va ser també el primer rival de l'era Xavi, amb un derbi que es va saldar amb una victòria blaugrana per la mínima gràcies a un penal transformat per Memphis Depay. A la Lliga, després d'onze jornades disputades, el Barça de Xavi ha aconseguit 22 punts de 33 possibles, amb un balanç de sis victòries, quatre empats i només una derrota, la patida al Camp Nou davant el Betis. A més, Xavi ha aconseguit tornat a situar al Barça entre els quatre primers classificats, posicions que donen accés per la propera Champions League.

Els resultats no han estat iguals de positius en les altres competicions. Xavi no va poder evitar que el Barça no superés la fase de grups de la Champions, mentre que a la Copa del Rei i a la Supercopa d'Espanya l'equip va millorar molt la imatge però va caure en dues pròrrogues consecutives davant Athletic Club i Reial Madrid que es van resoldre amb un resultat idèntic: 3-2.

Ara, a l'horitzó es presenten dos reptes per sobre de tot: assegurar la Champions League de la temporada que ve acabant la Lliga entre els quatre primers classificats i aconseguir l'Europa League, un títol que falta a les vitrines del Museu blaugrana. El Barça tindrà el seu primer compromís de la competició europea aquest dijous, quan rebrà al Nàpols en l'anada dels play-offs de l'Europa League.

Els homes de Xavi

En els 100 dies que Xavi porta a la banqueta blaugrana ha donat minuts fins a 33 jugadors diferents, sent Nico l'únic que ha intervingut en tots els partits. Si analitzem la participació, però, hi ha vuit futbolistes que s’han convertit en peces claus en els esquemes de Xavi. Es tracta de Ter Stegen (15 partits), Sergio (15), Araujo (15), Piqué (15), Jordi Alba (14), Frenkie de Jong (15), Gavi (13) i del propi Nico (16). Una barreja entre joventut i veterania que ha disputat bona part dels minuts. 

En la faceta ofensiva, el destacat màxim golejador del Barça de Xavi és l'home de moda: Luuk De Jong. Amb la diana aconseguida en l'últim suspir del derbi, l'holandès suma ja quatre dianes, gairebé totes decisives, que l'enalteixen com el pitxitxi de l'era Xavi. Els 21 gols restants que ha anotat l'equip durant aquest període estan molt repartits, doncs no és casualitat que el Barça sigui l'equip d'Europa amb més golejadors diferents de la temporada.

Segueixen l'estela de Luuk De Jong, amb dos gols anotats, fins set jugadors blaugranes: Memphis Depay, Nico, F. De Jong, Pedri, Gavi, Araujo i Ferran Jutglà. Per últim, i també referit als números, crida l'atenció que sigui Dani Alves el jugador que més assistències ha entregat des de l'arribada de Xavi, doncs ha aconseguit fer tres passades de gol havent disputat només cinc partits.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut