Cinc coses que has de saber de l'Espanyol - Barça

Cinc coses que has de saber de l'Espanyol - Barça

Repassem les diverses estadístiques i curiositats que has de conèixer al voltant del derbi d’aquest diumenge

Els de Xavi Hernández buscaran donar continuïtat als darrers bons resultats en el partit d’aquest diumenge a les 21:00 hores al RCDE Stadium, corresponent a la 24a jornada de Lliga. A continuació, donem una ullada a algunes curiositats, dades i anècdotes abans del matx.

Un derbi de color blaugrana

El FC Barcelona està immers en una ratxa increïblement positiva en els darrers derbis barcelonins. I és que si volem trobar l’última derrota culer en Lliga contra l’Espanyol, ens hem de remuntar a la temporada 2008/09, quan els blanc-i-blaus van aconseguir endur-se la victòria del Camp Nou (1-2). Des d'aleshores, el Barça ha sumat 23 partits consecutius sense conèixer la derrota en cap derbi lliguer (18 victòries i cinc empats). En cas de tornar a sortir de l'RCDE Stadium invictes, els culers enregistrarien la millor ratxa d’imbatibilitat en qualsevol classe de Derbi de la Lliga.

Imbatuts a l'RCDE Stadium en Lliga

El Barça no ha perdut mai cap partit lliguer en el nou feu 'periquito'. El nou estadi, que es va inaugurar l’any 2009, encara no ha viscut cap festeig blanc-i-blau en un derbi a la competició regular. Tot i que el nou recinte és diferent i més complicat que el Lluís Companys, els blaugranes han sabut adaptar-se a la perfecció a l'RCDE Stadium i han sumat sis victòries i sis empats en les 12 visites que han fet a la nova casa perica.

Xavi, un expert en derbis

El derbi barceloní és un partit molt especial per Xavi Hernández. L’actual tècnic terrassenc lidera la taula de jugadors amb més derbis catalans disputats (36), un més que Leo Messi. A més, durant la seva etapa com a futbolista, l’Espanyol va ser la seva víctima favorita amb sis gols, un més que al Reial Madrid. En aquests anys, el ‘6’ culer va encadenar una espectacular ratxa de 13 partits consecutius sense sumar cap derrota contra els periquitos, acabant la carrera amb un balanç de 25 victòries, nou empats i dues derrotes contra ells. Curiosament, l’estrena de Xavi com a entrenador del Barça es va produir, precisament, contra l’Espanyol. 15 partits després del seu debut com entrenador, Xavi Hernández es tornarà a enfrontar contra un dels seus rivals predilectes.

Compte amb Raúl de Tomás

El davanter madrileny és, sense dubte, la principal arma ofensiva de l’Espanyol. ‘RDT’ ha anotat 12 dels 27 gols del conjunt blanc – i – blau en Lliga (un 44%) i és segon en la taula de golejadors de la competició, empatat amb Juanmi i Vinicius i només per darrere de Karim Benzema. Cal destacar també que els periquitos han perdut tots els partits que han disputat sense Raúl de Tomás en aquesta temporada.

Presència d’alguns exblaugranes

L’equip de Vicente Moreno té en les seves files fins a tres jugadors amb passat culer. El més recent en abandonar el Barça va ser Aleix Vidal. El lateral català va deixar el FC Barcelona a l’estiu del 2018 per fitxar per al Sevilla. Després d’una cessió a l'Alabès, el lateral va firmar per l’Espanyol aquest darrer estiu. Els altres dos jugadors que van vestir la samarreta blaugrana abans que la blanc-i-blava van ser Fran Mérida i Sergi Gómez. Ambdós jugadors van passar pel futbol culer formatiu, i Sergi Gómez va arribar a debutar amb el primer equip a la Supercopa d'Espanya del 2010/11 contra el Sevilla.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut