Keita Baldé, un campió d'Àfrica format a La Masia

Keita Baldé, un campió d'Àfrica format a La Masia

El futbolista senegalès, a les categories inferiors culers de 2004 a 2010, es va proclamar campió del torneig disputat a Camerun

La Masia té un campió d'Àfrica. Un vencedor humil i afermat als seus orígens. Keita Baldé, que va interioritzar els valors blaugranes en les categories inferiors de 2004 a 2010, va escriure història amb el Senegal. Per primera vegada, els Lleons de la Teranga es van convertir en els reis del continent africà. 

Nascut a Arbúcies l'any 1995, l'actual futbolista del Cagliari va escollir la selecció senegalesa per honrar les arrels de la seva família. Enaltides gràcies a la consecució de la Copa Àfrica 2022 en la tanda de penals davant Egipte (0-0; 4-2). Amb una breu participació en el conjunt d'Aliou Cissé en el torneig, poc més de 65 minuts, Keita sí, però, que va tenir focus des de ben petit. 

 

Del 2004 al 2010, al planter blaugrana

Arrelat al futbol i als seus orígens, l'atacant va començar a sobresortir al C.F. Palautordera amb 7 anys. Les seves actuacions en aquest equip de Santa Maria de Palautordera, al Baix Montseny, el van catapultar al FC Barcelona. El pas previ a La Masia, però, va ser a les files de la Damm. La seva trajectòria de blaugrana la va iniciar l'any 2004. I, ràpidament, es va convertir en una de les promeses del futbol base del Barça, on va coincidir amb jugadors com Bellerin, Samper o Grimaldo. Els gols li queien de les butxaques. 

09-05-009 WEB INFANTIL D. HONOR 07
Keita Balde, en un partit amb l'Infantil A blaugrana el curs 2008/09

Amb 16 anys, i després de progressar a la velocitat del Benjamí al Cadet, el 2010, va posar punt final al seu camí culer. "Vaig jugar molts anys al Barça i vaig aprendre molt en l’àmbit personal. Ho portaré sempre amb mi", va explicar l'elèctric extrem en la roda de premsa prèvia al Barça - Inter de la fase de grups de la Champions 2018/19. I és que després d'estar cedit al Cornellà, va posar rumb a la Lazio. Un periple per Itàlia (Lazio, Inter, Sampdoria i Cagliari) i França (Mònaco) que mai li ha impedit recordar i cuidar, amb senzillesa i naturalitat, la seva procedència. 

Amb humilitat, sempre ha tingut una mirada a les seves arrels 

A la primavera del 2020, un gest de Keita Baldé va fer la volta al món. Conscient de la realitat que es vivia fora de la bombolla del futbol i en plena onada de la Covid-19, l'exextrem blaugrana es va preocupar per la complicada i angoixant situació de 200 temporers de Lleida. El menjar, la roba i l'allotjament per a aquests treballadors del camp van ser l'ajuda d'aquest campió de La Masia. Un campió compromès, que volia ser anònim, però la realitat no li va permetre. Un campió d'Àfrica amb el Senegal format a les categories inferiors barcelonistes que els seus actes l'eleven i el coronen encara més. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut