La defensa més golejadora de la Lliga

La defensa més golejadora de la Lliga

Els culers, amb vuit gols, són l’equip amb més dianes per part de la seva defensa al campionat lliguer i a més, contra l’Atlètic es va assolir un fet sense precedents recents

La defensa blaugrana va brillar davant l’Atlètic de Madrid, però no només en tasques defensives. També va fer-ho en atac, i és que dels quatre gols culers, tres van ser per part dels defenses: Jordi Alba, Ronald Araujo i Dani Alves, que a més també va donar l’assistència de gol a Alba, van veure porteria en la golejada al Camp Nou.

Amb aquestes tres dianes, ja són vuit els gols marcats per defenses culers al campionat de Lliga (un 22% dels gols totals a la competició), més que qualsevol equip. Igualat liderant aquest rànquing hi trobem al Vila-real, també amb vuit gols, seguit del València amb 7 i l'Osasuna i el Reial Madrid amb sis.

EQUIP GOLS DE DEFENSES % DE GOLS DE DEFENSES
FC Barcelona 8 22%
Vila-real 8 21%
València 7 20%
Osasuna 6 27%
Reial Madrid 6 13%
Espanyol 5 19%
Betis 5 12%


Aquests vuit gols lliguers són obra de Ronald Araujo (3), Sergi Roberto (2) i Jordi Alba, Piqué i Alves (1). A més, cal destacar que Piqué també va marcar un gol a la Champions, una diana més part d’un defensa aquest curs.

Tres defenses golejadors... en un únic partit!

A més, davant l’Atlètic Madrid es va assolir un fet sense precedents en els darrers anys. Tres defenses culers (els ja comentats Alba, Araujo i Alves) van marcar gol en un mateix partit! Per primer cop en aquest segle, tres defenses blaugranes van marcar en un partit de la Lliga. I de fet, no passava aquesta curiositat al campionat lliguer des del 2016, quan al Reial Madrid van marcar Danilo, Pepe i Sergio Ramos en el mateix partit davant Osasuna.

Quant al Barça, al Mundial de Clubs del 2011 davant l’Al Sadd, Adriano (2) i Maxwell van veure porteria, marcant tres gols i sent defenses, però sense ser tres jugadors diferents. Així doncs, un rècord sense precedents actuals de la defensa barcelonista, que a més, és actualment la més golejadora de la Lliga. 

DSC_5734
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut