Barça – Monbus Obradoiro: Tercera victòria de la setmana (83-67)
Ofert per

Els de Saras sumen un nou triomf a la Lliga en un partit molt igualat marcat per la bona defensa rival

Tercera victòria consecutiva pel Barça de bàsquet en menys de set dies. L’equip de Saras s’ha imposat al Monbus Obradoiro (83-67) i tanca una setmana perfecta al Palau després dels triomfs a l’Eurolliga, contra el Bayern de Munic i el Panathinaikos, i el d’aquest diumenge en competició domèstica. El doble-doble de Mirotic (21 punts i 10 rebots) ha liderat l’equip en un partit molt intens contra un conjunt gallec que ha estat sempre molt a prop en el marcador.

Intercanvi de cistelles

Duel molt igualat des del primer minut. Un encertat Monbus Obradoiro ha dificultat el joc dels de Saras amb la seva defensa i no ha permès al conjunt blaugrana aconseguir grans avantatges en el marcador. La intensitat del conjunt visitant, ha provocat diverses pèrdues de pilota que han fet impossible que el Barça se sentís còmode en atac. L’intercanvi de cistelles entre tots dos equips ha marcat els primers minuts de partit.

Un gran Nikola Mirotic ha liderat l’atac dels blaugranes. La seva lluita a la pintura ha estat fonamental per a un Barça que ha començat a sentir-se més còmode a mesura que han anat passant els minuts.  Els rebots ofensius del montenegrí i l’encert en el triple en els minuts finals del segon quart de Sergi Martínez, Rolands Smits i el mateix Mirotic, que ha acabat la primera meitat amb 11 punts i cinc rebots, han estat claus per a un Barça que ha marxat al descans amb un lleuger avantatge (37-34).

Doble-doble de Mirotic

A la represa, els de Saras han continuat amb les bones sensacions dels darrers minuts i han estat molt més encertats en atac, fins al punt de distanciar-se còmodament en el marcador per primer cop en tot el partit (48-38). La gran actuació de Brandon Davies, imponent a la pintura i amb un 8/8 en tirs lliures a l’equador del tercer quart, ha capitanejat el joc dels blaugranes. L’Obradoiro, però, no ha abaixat els braços i s’ha tornat a apropar en el marcador. Una gran cistella de Mirotic en la darrera jugada del tercer període ha donat al Barça un avantatge de set punts (57-50).

El conjunt gallec ha sortit molt concentrat al darrer quart de partit i ha aconseguit la igualada en el marcador després d’un parcial de 2-9 (59-59). Tot i això, els blaugranes han reaccionat ben aviat i han tornat a ampliar les distàncies. Una espectacular esmaixada de Dante Exum ha fet esclatar el Palau i l’equip, amb la inestimable ajuda de l’afició, aquest cop no ha perdut l’avantatge. L’encert en el triple de Kuric i Mirotic ha disparat al Barça en els últims minuts davant un Obradoiro que ha estat incapaç de retallar distàncies. L’equip ha sumat la tercera victòria en tres partits aquesta setmana (83-67) i és segon a la classificació de l’ACB amb tres partits menys que el líder, el Reial Madrid.