Presentació a la Fiscalia Provincial de les conclusions de la investigació Forensic

Presentació a la Fiscalia Provincial de les conclusions de la investigació Forensic

La denúncia formalitzada davant la Fiscalia es limita a la descripció d’uns fets i haurà de ser la investigació que s’iniciï la que en determini els seus responsables

La Junta Directiva del Futbol Club Barcelona, en un elemental exercici de responsabilitat, va considerar necessari conèixer l’estat econòmic del Club, és a dir, els recursos disponibles i els deutes que li eren exigibles. Amb aquesta finalitat es va encarregar una due diligence a Deloitte, de la qual se’n desprenen resultats tan desoladors com un deute exigible de 1.173 milions d’euros, unes pèrdues de 481 milions d’euros i un cost salarial superior a un 40% al dels clubs de màxim nivell competitiu.

El treball realitzat per Deloitte també ha evidenciat l’existència d’operacions de dubtosa raonabilitat econòmica en concretes àrees de despesa que ens exigien aprofundir en l’anàlisi.

Amb aquesta finalitat es va encarregar a l’agència Kroll la realització d’una forensic focalitzada en les concretes àrees de risc a què apuntava l’informe Deloitte i que ofereix com a resultat un quadre d’operacions de palmària irracionalitat econòmica i, en definitiva, pagaments sense causa, pagaments amb causa falsa o pagaments de quantia desproporcionada, segons el departament jurídic del FC Barcelona. En tot cas, greus ofenses a la lleialtat en la gestió que s’exigeix als administradors d’un patrimoni social, sense descartar que constitueixen en si mateixes un indici sòlid d’enriquiment injust que la investigació haurà de desvelar.

Quan l’administració d’un patrimoni social presenta notes de gestió deslleial aclaparadores, el sistema penal de justícia està cridat a investigar i esclarir eventuals distraccions, abusos i enriquiments il·lícits.

Aquestes fonts de prova indiciàries i les conclusions dels analistes independents han compel·lit la Junta Directiva del Futbol Club Barcelona a entregar aquest material i el conjunt d’indicis a la Fiscalia Provincial de Barcelona com a òrgan que vetlla pel principi de legalitat i insta la persecució de conductes indiciàriament delictives, amb el recolzament dels cossos policials, que hauran d’esclarir conductes amb rellevància criminal.

La denúncia formalitzada davant la Fiscalia no es dirigeix contra persones concretes. Es limita a la descripció d’uns fets i haurà de ser la investigació que s’iniciï la que en determini els seus responsables.

El Club ha quedat a la disposició de la Fiscalia Provincial de Barcelona i dels cossos policials que puguin auxiliar-la per tal de facilitar els aclariments i elements de prova que necessitin per a una més eficaç investigació dels fets.

La importància social del Futbol Club Barcelona exigia de la Junta Directiva aquest exercici de responsabilitat des del convenciment que el patrimoni del Club, que és el patrimoni de tots els seus socis i sòcies, ha de ser respectat i gestionat no només des de l’eficàcia econòmica i esportiva sinó també des de la lleialtat i la consideració a la institució i els seus socis.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut