Barça - Penya: Un altre derbi de color blaugrana (99-84)

Els culers, imparables en atac, sumen la tercera victòria consecutiva en set dies, després de derrotar el Joventut de Badalona al Palau

Derbi català dominat en tot moment pel Barça de bàsquet. Els culers han tornat a deixar una imatge impecable davant una afició que ha estat entregada en tot moment i els de Saras continuen deixant sensacions d'equip campió. Aquest diumenge ha estat fonamental el gran encert ofensiu (rècord anotador de la temporada), que ha impedit en tot moment que una sacrificada Penya s'apropés en el marcador.

El Palau Blaugrana ha tornat a deixar una gran imatge ovacionant a Pau Ribas i Ante Tomic, dos jugadors importants en la història recent de l'equip i que han tornat al feu culer amb públic.

Nico Laprovittola, amb 21 punts i 24 de valoració, ha estat el jugador més destacat del partit, escudat per un gran Brandon Davies (13 punts, 4 rebots, 3 assistències i 24 de valoració).

Intercanvi de cops

L’inici de partit ha tingut un nom propi per als blaugranes: el de Nikola Mirotic. L’aler culer ha anotat tres triples consecutius que han endollat, ràpidament, al Palau amb el partit i han col·locat el primer parcial destacable favorable als homes de Saras Jasikevicius (9-2). Ja amb el vent a favor, l’equip ha continuat tenint situacions de tir favorables, gràcies a una ràpida circulació de pilota, que s’han transformat en un avantatge d’11 punts al final del primer quart (24-13).

Al segon quart, el conjunt badaloní ha començat a trobar resposta als diferents problemes que ha tingut en els primers minuts. Amb una defensa més sòlida i un atac basat en el joc des de la pintura arran d'un poderós Ante Tomic (vuit punts al segon quart), els visitants han aconseguit reduir distàncies i han marxat al descans a 5 punts dels culers (40–35).

Els blaugranes s’imposen a ritme de triple

A la represa del descans, ha tornat el domini del Barça. Si en l’inici del primer quart el factor diferencial ha estat l’encert des de la línia de tres, en aquest inici de segona meitat ha estat la solvència a la pintura, tant en la parcel·la ofensiva com en la defensiva. Guiats per Brandon Davies, els de Saras han pogut encarar el darrer tram de partit amb 10 punts d’avantatge (66-56).

L’encert des del triple ha estat definitiu per tancar el partit a favor del Barça. Amb un sis de vuit des de la distància (75% d’encert) i una gran efectivitat també des de la mitja distància, els blaugrana han pogut sentenciar el duel amb un impecable darrer quart i una distància de 15 punts.

Ara, després del triomf, el proper compromís del Barça de bàsquet serà el dimarts vinent, també al Palau Blaugrana, contra el Bayern de Múnic, en el duel corresponent a la 24a jornada de l'Eurolliga.