Jugadors del planter de retorn al Barça

Jugadors del planter de retorn al Barça

Amb el retorn d’Adama ja són diversos els futbolistes sorgits de la Masia que han sortit del Club i han tornat al primer equip

Són diversos els jugadors del Barça que al llarg de la història han deixat el Club per acabar tornant i triomfar com a culers. Amb el retorn d’Adama, que va marxar del Barça l’estiu 2015 per posar rumb a l’Aston Villa de la Premier League, augmenta la llista.

Gerard López

Gerard López va ser el primer en fer el camí de tornada a Can Barça després de marxar del Club el 1997, per posar rumb al València i a l'Alabès. Fins que el 2000 va tornar al Barça, per disputar més d'un centenar de partits i marcar nou gols. 

Gerard Piqué

El central i actual capità blaugrana va marxar del Barça per firmar pel Manchester United sota les ordre d’Alex Ferguson el 2004. Allà va viure una etapa de quatre temporades, amb una cessió inclosa al Saragossa, que van servir-li per consolidar-se com un dels millors centrals de futur del món. El curs 2008/09 es va concretar el seu retorn a l’entitat culer per convertir-se en un dels millors jugadors de la història del Club i dels més llorejats amb 8 Lligues, 6 Supercopes d'Espanya, 7 Copes, 3 Champions, 3 Mundials de Club y 3 Supercopes d'Europa.

pique__

Cesc Fàbregas

Després del seu pas per la Masia, on va coincidir amb exblaugranes com Leo Messi o Víctor Vázquez Cesc Fàbregas va marxar a l'Arsenal el 2003, on hi va jugar fins 2011. Vuit temporades en les quals el migcampista d'Arenys de Mar va créixer futbolísticament i va consolidar-se com un dels millors en la seva posició. Fins que a l'estiu del 2011 Cesc tornaria a casa per vestir la samarreta blaugrana durant tres temporades i va guanyar una Lliga, dues Supercopes d'Espanya, una Copa, un Mundial de Clubs i una Supercopa d'Europa. 

Jordi Alba

El lateral de L'Hospitalet va jugar set temporades a la Masia, fins que al 2005 va deixar el futbol base blaugrana per fitxar pel Cornellà i d'allà fer el salt al València on va fer el salt progressivament fins al primer equip, passant abans per categories inferiors. El juny del 2012 es va fer oficial el retorn de Jordi Alba, un dels laterals referents del panorama futbolístic, al Barça. Des de llavors Jordi Alba ha conquerit 5 Lligues, 5 Copes del Rei, 3 Supercopes d'Espanya, 1 Champions, 1 Mundial de Clubs i 1 Supercopa d'Europa. A més de convertir-se en un fix del lateral esquerre del Barça i sumar ja més de 400 partits com a culer. 

Jordi Alba Linares

Aleix Vidal

L'etapa d'Aleix Vidal per la Masia va ser breu, sota les ordres de Xavi Llorens i on va compartir vestidor amb Jordi Alba o Rubén Miño, entre d'altres. Aleix Vidal ha passat des de llavors per diversos clubs, com el Veterans CAmbrils, el Gimnàtic de Tarragona, el Reus Deportiu, el futbol base de l'Espanyol, la Damm, el Panthrakikos grec, la Pobla de Mafumet, el Mallorca, l'Almeria i el Sevilla, on el seu bon rendiment fa que el Barça el fitxi l'estiu del 2015. Després de tres temporades al club blaugrana, on va jugar una trentena de partits, Aleix Vidal acabaria tornant al Sevilla en forma de traspàs. 

Denis Suárez

Sorgit de les categories inferiors del Celta, Denis Suárez fitxa pel Barça després de la seva bona actuació a les categories inferiors, combinat amb alguns partits al primer equip, del Manchester City. Al Club es va incorporar a la disciplina del Barça B l’any 2013. Al filial blaugrana hi va estar una temporada (2013/14), marcant 7 gols i repartint 11 assistències en 36 partits. Després va jugar un any cedit al Sevilla i un altre al Vila-real, que el fitxa al mercat d'estiu del curs 2015/16. Al final de temporada i després del seu bon rendiment el FC Barcelona va decidir exercitar la clàusula de recompra. 

Eric Garcia

Eric Garcia ha estat el darrer futbolista en tornar a casa, abans que ho fes Adama. El defensa ha tornat al Club aquest estiu procedent del Manchester City. Cal recordar que Eric va entrar a la Barça Escola l'any 2008 i es va formar fins al 2017 a la Masia. Als 17 anys va posar punt i a part a la trajectòria blaugrana per marxar al Manchester City, on ha jugat fins aquest estiu.

mini_ActiusCampNou20211024-AC_1_pic_ac4_7433

A més de tots aquests futbolistes, Nolito, Aleñá, Deulofeu i Muniesa, entre d'altres, van tornar al Club després d'haver-se format al planter culer i marxar posteriorment en altres clubs. D'altra banda, Hristo Stoichkov i Dani Alves, tot i no haver-se format al Barça, han viscut dues etapes com a culers. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut