Dest, Alves i Araujo, protagonistes de l’aturada per seleccions

Dest, Alves i Araujo, protagonistes de l’aturada per seleccions

No et perdis els compromisos dels internacionals culers amb les seves seleccions

Tornen els partits de seleccions. Això sí, aquest cop, només els de les seleccions americanes. Amb la classificació per al Mundial de Qatar 2022 ja tancada per a la majoria de seleccions europees, tret d’aquelles que han de disputar la repesca al març, arriba l’hora de la veritat per als conjunts de la Conmebol i la Concacaf. En aquesta aturada, els protagonistes blaugranes són Sergiño Dest (EEUU), Ronald Araujo (Uruguai) i Dani Alves (Brasil).

El lateral estatunidenc disputarà tres partits en aquesta aturada i tres més a la del març. La seva selecció és segona en un grup de vuit equips, on es classifiquen directament els tres primers i el quart ha de jugar la repesca internacional. Ara mateix, les quatre primeres posicions estan molt apretades. El líder és el Canadà, amb 16 punts, seguit dels EEUU, amb 15, i Mèxic i Panamà, tots dos amb 14 punts.

Pel que fa als sudamericans, Araujo afrontarà dos partits crucials per al futur mundialista de la seva selecció, mentre que Alves encara els duels amb major tranquil·litat en tenir la classificació assegurada. El Brasil lidera la classificació amb 35 punts en 13 partits (han disputat una jornada menys), mentre que l’Uruguai és setena amb 16 punts. Resten quatre jornades (dos ara i dos al març) i es classifiquen directament les quatre primeres seleccions, mentre que la cinquena ha de disputar una repesca.

Així doncs, després del partit a Mendizorrotza (0-1), s’inicia una aturada de dues setmanes pel conjunt blaugrana, que tornarà per la porta gran amb un duel contra l’Atlètic de Madrid. El partit, corresponent a la jornada 23 de Lliga, es disputarà al Camp Nou el diumenge, 6 de febrer, a les 16:15.

Per tant, repassem l’agenda dels dos internacionals blaugranes:

27 de gener

  • Equador – Brasil. 22:00 hores. La ‘canarinha’, que té el primer lloc a la classificació pràcticament assegurat –en disputa amb l’Argentina-, s’enfronta a la selecció d’Equador, tercera a la taula. En clau blaugrana, una victòria del Brasil facilitaria la classificació per al Mundial de l’Uruguai d’Araujo.

28 de gener

  • Paraguai – Uruguai. 00:00 hores. La ‘celeste’ visita Paraguai en un duel crucial per a obtenir el bitllet al mundial. Els uruguaians, setens a la classificació amb 16 punts, estan empatats a punts amb Xile, sisens classificats, i a només un punt de Colòmbia i Perú, quarts i cinquens classificats, respectivament. Bolívia (vuitens, 15 punts) i Paraguai (novens, 13 punts) els segueixen en una classificació molt ajustada.
  • Estats Units - El Salvador. 01:00 hores. La selecció de Sergiño Dest rebrà El Salvador al Lower.com Field a Columbus, Ohio. Els locals parteixen com a grans favorits, ja que El Salvador només ha guanyat un partit dels vuit disputats fins ara. Tot i això, al partit d'anada van empatar a 0. 

30 de gener

  • Canadà - Estats Units. 21:05 hores. Ni tres dies després del duel contra El Salvador, els Estats Units viatgen a Canadà per enfrontar-se al líder del grup. Es tracta del gran duel de l'aturada de la Concacaf, on es veuran les cares els dos primers classificats, separats per només un punt.

2 de febrer

  • Uruguai – Veneçuela. 00:00 hores. L’Uruguai rep la selecció de Veneçuela, última classificada amb només set punts i sense opcions de classificar-se, en la setzena jornada de classificació. Els de Diego Alonso, nou entrenador de la selecció després de la destitució al novembre de l’històric Óscar Washington Tabárez, buscaran una victòria necessària per a les seves aspiracions mundialistes.
  • Brasil – Paraguai. 01:30 hores. Els de ‘Tite’ rebran una selecció paraguaiana necessitada d’una victòria per no despenjar-se de les posicions classificatòries pel mundial, d’on poden quedar eliminats en cas de derrota contra l’Uruguai en la jornada anterior.

3 de febrer

  • Estats Units - Hondures. 01:30 hores. La selecció estatunidenca tancarà aquesta aturada internacional amb un partit a casa contra Hondures, la darrera classificada. Amb només tres punts en vuit partits, tot sembla indicar que els Estats Units aconseguiran els tres punts.

*Les dates dels partits segueixen l'horari de Barcelona

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut