Reial Madrid - Barça : Un altre Clàssic blaugrana (75-85)
Ofert per

El conjunt de Sarunas Jasikevicius conquesta el Wizink Centre i s’enduu la tercera victòria contra el Reial Madrid d'aquesta temporada

El Barça s'ha retrobat amb la victòria i les bones sensacions en el millor escenari possible. Els blaugranes han disputat un partit molt complet i s'han endut el triomf contra un Reial Madrid que arribava en un gran estat de forma (75-85). Però, els de Saras, que han anat per davant en l'electrònic en bona part del temps, tornen a dependre d’ells mateixos per acabar la fase regular de la Lliga Endesa com a primers. L’home diferencial del partit ha estat Nico Laprovittola, MVP de l'enfrontament (19 de valoració, 9 punts, 5 rebots i 6 assistències), escudat per Kuric i Sanli, amb 17 punts, i Mirotic, amb 13 punts.

Un inici de personalitat

Igualtat ha estat la paraula per descriure els primers minuts al Wizink Centre. Mentre el Reial Madrid ha estat molt contundent en la defensa des de la pintura, el Barça ha contestat amb un gran encert des de la mitja distància i des de la línia de tres. Ambdós equips han sumat trams positius amb diversos parcials destacats, però el resultat al final del primer quart ha estat de 24-18 per als locals.

En el segon quart, l’equilibri ha continuat present al parquet del feu blanc. Tanmateix, els de Saranus Jasikevcius han obert la porta a una lleugera escapada en el marcador. Gràcies a una millora en la intensitat defensiva, i a un encertat Kyle Kuric que ha actuat de líder en la parcel·la ofensiva amb 11 punts en la primera meitat, els blaugranes han capgirat el parcial inicial madridista per marxar amb dos punts d’avantatge al descans (42-40).

Segona meitat d'empenta i ofici

A la represa, Saras Jasikevicius ha decidit apostar pel mateix quintet amb el qual ha iniciat el partit i que tantes bones sensacions ha deixat en els primer minuts del duel. El resultat en l’inici del tercer quart ha estat semblant. Arran d’una ràpida circulació de pilota i un encertat Sertac Sanli (11 punts i 2 rebots en el tercer quart), que ha estat dominant tant en situacions sota cistella com en tirs des de llarga distància, el Barça ha pogut sumar el millor parcial del partit (51-61) i encarar el darrer quart amb un avantatge considerable (54-63).

Però, per poder tancar la victòria, els blaugranes han hagut de lluitar fins a l’últim instant. El Reial Madrid, a partir d’una pressió molt intensa a tota la pista, ha pogut igualar la superioritat culer i reduir distàncies. Tot i això, els homes de Saras han fet valer la seva experiència i la seva maduresa col·lectiva per sumar possessions intel·ligents i impedir la remuntada blanca. Així, Nikola Mirotic ha sentenciat el duel amb un impressionant triple en els darrers 20 segons que ha deixat sense esperances als madrilenys, abans del cop final en forma de triple i sobre la botzina de Kuric (75-85).