Nico González, amb fitxa del primer equip, el nou dorsal '14'

Nico González, amb fitxa del primer equip, el nou dorsal '14'

El jove migcampista blaugrana portarà un número que, fins a la seva cessió a l’Aston Villa, duia Coutinho

El jugador Nico González, fins aquest 20 de gener amb llicència del Barça B, ha estat inscrit a la Liga com a jugador del primer equip del FC Barcelona. El seu nou dorsal és el '14', que ha dut per primera vegada en el partit de Copa contra l'Athletic.

Cal recordar que fins al moment Nico ha disputat un total 24 partits amb el primer equip i ha marcat dos gols, tots aquesta temporada. El seu debut es va produir el 15 d’agost del 2021, en un partit de Lliga al Camp Nou contra la Reial Societat. Va sortir al minut 83, amb el '28'  a l’esquena i substituint Sergio Busquets.

Un dorsal amb història

El '14' de Nico és un número que ha dut aquesta primera meitat del curs Coutinho fins a la seva cessió a l’Aston Villa. Es tracta d’un dorsal històric, associat per sempre a la figura de Johan Cruyff. Però també l'han dut altres futbolistes que han deixat empremta en les memòries barcelonistes com Thierry Henry o Javier Mascherano, entre d’altres. 

Com a curiositat, dir que el número 14 va ser tan especial per a Cruyff que l’holandès va decidir continuar atorgant-li una importància extra també en la seva època d’entrenador blaugrana. Per exemple, en el cas dels debutants. Quan l’holandès tenia pensat fer debutar un jugador, i aquest no era titular, li assignava el dorsal 14. Tot i començar des de la banqueta, tenir el 14 significava jugar i, per tant, debutar.

De Jordi Cruyff a Nico

Fins ara, el futbolista del planter culer portava el dorsal 28 en les convocatòries del primer equip i en les quals era un fix aquest curs 2021/22. Així doncs, el migcampista blaugrana assumeix el relleu de Coutinho en aquest dorsal. Cal recordar que fins al moment Nico ha disputat 24 partits amb el primer equip i ha marcat dos gols. 

A continuació, repassem tots els 14 de la història blaugrana des que hi ha dorsals fixes al futbol espanyol:

  • Jordi Cruyff (1995-96)
  • Amunike (1997-00)
  • Gerard López (2000-05)
  • Ezquerro (2005-06)
  • Thierry Henry (2007-10)
  • Mascherano (2010-18)
  • Coutinho (2018)
  • Malcom (2018-19)
  • Coutinho (2020-22)
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut