Mallorca - Barça: Triomf d'ofici a Mallorca (0-1)

Els culers es sobreposen a totes les baixes i aconsegueixen iniciar l’any amb una treballada victòria a domicili

Primer partit de l’any, primera victòria. Els homes de Xavi Hernández arrenquen el 2022 amb un triomf a un sempre complicat estadi balear (0-1). Tot i les 17 baixes amb les quals contava l’equip, el Barça ha completat un partit molt seriós; amb una primera meitat dominada a partir de la possessió, i una segona part on l’equip ha demostrat saber patir per acabar emportant-se els tres punts. Luuk de Jong, amb un gol a les acaballes del primer temps, i Marc Ter Stegen, amb una parada decisiva al temps descompte, han estat els homes claus de la victòria culer.

Monopoli culer

La idea de Xavi Hernández ja és una realitat a l’equip blaugrana. Tot i les nombroses baixes amb les qual ha afrontat el partit, l’equip ha saltat al terreny de joc fidel al model de joc basat en el joc associatiu i ofensiu que ha instal·lat el tècnic terrassenc en els seus primers mesos com entrenador culer. Aquesta superioritat tàctica s’ha traduït en una primera meitat dominada en tot moment per als blaugranes. L’home més perillós dels primers minuts ha estat Illias Akhomach. El jove extrem dret s’ha mostrat molt atrevit, buscant en tot moment situacions d’u contra u; de fet, ja al minut nou, ha gaudit de la primera ocasió rellevant després de culminar una gran jugada individual amb un xut ras al primer pal que ha obligat a Manolo Reina a fer una bona estirada.

Arriben les ocasions i arriba el gol

Però el verdader protagonista de la primera part ha estat Luuk de Jong. Actuant com a referència en la punta d’atac, el davanter neerlandès ha estat un verdader mal de cap per als centrals mallorquins. Al minut 29, en dues ocasions quasi consecutives, el davanter culer ha avisat del perill que portava la seva presència en la punta d’àtac. Primer, enviat al pal un xut precís procedit d’una gran passada interior amb l’exterior de Ferran Jutglà; posteriorment, estavellant al travesser una centrada tensa de Mingueza amb una plàstica xilena que hagués acabat sent, ja, un dels gols de l’any.

A la tercera oportunitat, ha arribat la vençuda. A les acaballes del primer temps, en una jugada semblant a la del travesser, ha arribat el primer gol culer. Luuk de Jong s’ha pogut avançar a la sortida en fals del porter mallorquí per rematar al fons de la xarxa una bona centrada, de l’avui lateral dret Òscar Mingueza, al segon pal gràcies a una magnífica rematada de cap (0-1, min 44).

Maduresa per tancar el partit

L’eufòria futbolística culer a través de la pilota ha estat rebaixada en la segona meitat per als homes de Luís Garcia Plaza. Amb més cor que racionalitat, els locals han pujat línies i han obligat al conjunt de Xavi Hernández a mostrar la seva cara més efectiva. Sense poder dur a terme un joc tan dominant, els blaugranes han intentat fer mal a través dels ràpids contraatacs liderats per als joves extrems que avui han ocupat les bandes culers. Precisament en aquesta posició, hem pogut veure el debut d’un dels jugadors més prometedors del Juvenil A: Estanis Pedrola, que ha entrat al minut 80 substituint a Ilias. A més, uns minuts abans també ha debutat el migcampista del Barça B, Álvaro Sanz.

El Mallorca ha seguit bolcant el joc cap a la porteria culer, però sense gaire perill. Al temps afegit, Jaume Costa ha tingut l’ocasió més clara del partit per als locals. Tot semblava destinat a veure un final amb empat mallorquí gràcies a la internada del lateral esquerre que ha trobat una situació molt franca de gol dins de l’àrea culer, però ha aparegut la millor versió de Marc Ter Stegen. El porter alemany ha deixat una parada colossal de purs reflexos aturant una volea potentíssima que ha permès al Barça iniciar l’any amb una treballada victòria.