El 2021 del FC Barcelona, en 10 dades

El conjunt blaugrana tanca l’any havent disputat 57 partits, en què ha marcat 108 gols

El 2021 va arribant a la seva fi i és l’hora de fer balanç. El FC Barcelona tanca un any complicat havent aixecat un títol, la Copa del Rei, i havent disputat fins a 57 partits oficials. Fem un repàs de les 10 dades més destacades dels culers en aquest 2021.

31 victòries

Dels 57 partits disputats, el Barça ha assolit un total de 31 victòries al llarg del 2021, el que suposa una mitjana de victòries del 54,3%. Empats i derrotes es reparteixen per igual: 13 cadascuna

108 gols a favor

Pel que fa als gols, l’equip ha marcat 108 gols al llarg del 2021, el que suposa una mitjana de 1’8 gols per partit.

69 gols rebuts

Pel que fa als gols encaixats, els equips dirigits per Ronald Koeman i Xavi Hernández han rebut un total de 69 dianes, el que suposa poc més d’un gol per partit.

12 gols a l’Athletic Club

D’entre tots els gols marcats, l’Athletic Club ha estat l’equip més golejat per part de blaugrana. Només els bilbaïns s’han endut un total de 12 gols culers durant tot l’any. De fet, quatre van ser a la final de Copa. La Reial Societat i el Granada, tots dos amb 11, segueixen l’Athletic Club en aquesta classificació. De la mateixa manera, l’Athletic Club ha estat l’equip que més gols li ha fet al Barça durant el 2021, amb 7.

28 gols de Messi

Dels 108 gols del Barça, 28 van dur la signatura de Leo Messi. L’ara jugador del PSG supera els 15 gols d’Antoine Griezmann, els 8 de Memphis Depay, els 7 de Frenkie de Jong i els 6 d’Ousmane Dembélé.

56 partits per a Sergio

Cap jugador de la plantilla ha participat en més compromisos que Sergio Busquets. El ‘5’ blaugrana en va disputar 56 i només es va perdre un: un Barça-Athletic de Lliga disputat el 31 de gener. Frenkie de Jong i Marc Ter Stegen el segueixen amb 52 partits jugats amb el Barça al llarg del 2021.

4.800 minuts per a Ter Stegen

En canvi, l’estadística de minuts jugats deixa en primera posició el porter alemany. Marc Ter Stegen va jugar sencers 52 partits, el que suposa 4.800 minuts. En aquesta classificació és segon Frenkie de Jong (4.551 minuts) i tercer Sergio Busquets (4.533 minuts).

37 jugadors utilitzats

Al llarg de l’any, un total de 37 futbolistes han tingut minuts amb el primer equip blaugrana. Que ja no figurin a la plantilla actual, hi ha Messi, Griezmann, Trincão, Ilaix Moriba, Pjanic, Junior Firpo, Emerson Royal i Konrad de la Fuente.

Ilias Akhomach és un dels futbolistes que ha debutat aquest 2021.

30 victòries de Sergio

Sent el jugador que més partits ha disputat, no sorprèn que Sergio Busquets sigui també el futbolista de la plantilla amb més victòries en aquest 2021. N’ha sumat 30, per davant de Frenkie de Jong (29), Jordi Alba (28), Marc Ter Stegen i Òscar Mingueza (tots dos amb 28). Sergio també és, juntament amb Ter Stegen, el jugador que més derrotes ha patit: 13.

Set cops un 1-1

Un resultat s’ha donat més cops que qualsevol altre. És l’1-1, que el Barça ha signat fins a set cops al llarg del 2021. El darrer, precisament, ara fa pocs dies, al camp del Sevilla. El segon resultat més repetit ha estat l’1-0, que s’ha donat sis vegades.