Cinc coses que cal saber del Sevilla – Barça

Cinc coses que cal saber del Sevilla – Barça

Repassem les dades i curiositats més importants de cara al partit del Sánchez Pizjuán

Els de Xavi Hernández buscaran encadenar la segona victòria consecutiva en Lliga en la visita a Sevilla corresponent al partit ajornat de la jornada quatre. Un duel vibrant en el qual els blaugranes intentaran sumar altres tres punts per seguir retallant distàncies amb les posicions capdavanteres.

Un equip construït a partir de la defensa

El conjunt de Julen Lopetigui és un dels equips amb millor balanç defensiu de la competició. Gràcies al trident conformat pels dos centrals, Jules Koundé i Diego Carlos, i el migcampista defensiu Fernando Reges, els sevillans són l’equip que menys gols ha encaixat en aquestes primeres 17 jornades de Lliga (12). A més, el conjunt de Nervión és també l’equip amb la mitjana de gols encaixats per partit més baixa de Lliga (0,71 per partit).

El sempre complicat Sánchez Pizjuán

El Sanchez Pizjuán és un dels camps amb millor ambient i més història de la Lliga Santander. Tant és així que els números dels de Julen Lopetegui com a locals en aquesta temporada són quasi immillorables. El Sevilla no ha perdut cap dels seus 10 darrers partits lliguers al seu estadi (nou victòries i un empat) i ha aconseguit marcar almenys un gol en tots ells. Només el Rayo Vallacano, amb un partit més (25), ha sumat més punts a casa en aquesta campanya lliguera que els de Nervión (22).

Un camp difícil, però amb precedents favorables als blaugranes

Els precedents entre sevillans i barcelonins dels últims anys són clarament favorables als culers. El Sevilla només ha guanyat un dels seus últims 28 enfrontaments amb el Barça en Lliga (set empats i 20 derrotes), 2-1 a la temporada 205/16 quan l’equip estava entrenat per Luis Enrique. Per al que fa als enfrontaments al Sanchez Pizjuán, els blaugranes porten cinc visites a Nervión sense perdre, aconseguint la porteria a zero en els dos últims. De fet, el Barça és l’equip que més cops ha derrotat al Sevilla al seu estadi en campanya lliguera durant el segle XXI, imposant-se en 11 de les seves 20 visites.

Un rival que porta bons records a Xavi Hernández

El tècnic terrassenc dirigirà el seu primer partit lliguer contra el Sevilla. Com a jugador, només contra l’Espanyol (21) va aconseguir més victòries en la competició regular que contra els sevillans (18).

Lucas Ocampos, una arma perillosa al Pizjuán

Lucas Ocampos és dels homes clau del sistema ofensiu de Julen Lopetegui. L’extrem argentí arriba al duel contra els culers en una ratxa ascendent, en tots els darrers quatre partits lliguers al Sánchez Pizjuán ha aconseguit veure porteria convertint-se en el segon màxim golejador de l’equip per darrere del davanter centre Rafa Mir.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut