Alexia Putellas i Pau Gasol ja tenen la Creu de Sant Jordi

Alexia Putellas i Pau Gasol ja tenen la Creu de Sant Jordi

La capitana del Femení i l’exjugador del Barça de bàsquet han estat condecorats aquest dilluns per la Generalitat de Catalunya amb una de les distincions més prestigioses de Catalunya

Dia gran per a Alexia Putellas i Pau Gasol. La capitana del Barça Femení i l’exjugador del Barça de bàsquet han rebut aquest dilluns per part de la Generalitat de Catalunya una de les distincions més prestigioses de Catalunya: la Creu de Sant Jordi. En el cas de Gasol no ha pogut assistir a l'acte per motius personals. 

El lliurament de la distinció creada l'any 1981 per distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis a Catalunya en la defensa de la seva identitat, ha tingut lloc al Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallès. A l’acte d’aquest dilluns a la tarda també hi ha assistit Elena Fort, vicepresidenta de l’Àrea Institucional. Per part del Govern de la Generalitat de Catalunya han assistit a l'acte el president Pere Aragonès i Natàlia Garriga, consellera de Cultura.

Alexia: “Estic molt emocionada de ser la primera futbolista en rebre la Creu de Sant Jordi”

La flamant Pilota d’Or, precisament, ha estat una de les guardonades que ha tingut l’oportunitat d’agafar el micròfon: “Estic molt emocionada de ser aquí, una de les distincions més grans que un català pot recollir, gràcies al Govern de la Generalitat de Catalunya per fer-ho possible”. Alexia Putellas ha recordat el camí que l'ha dut fins aquí: "Fa res era a Mollet somiant en ser futbolista i ho he aconseguit. Ho he pogut fer i ho estic fent al Club de la meva vida al costat de companyes que admiro i al costat de grans professionals". 

"Estic molt emocionada de ser la primera futbolista en aconseguir la Creu de Sant Jordi. Una condecoració que prèviament han rebut grans llegendes del barcelonisme com Johan Cruyff o Leo Messi", ha afirmat Alexia. La capitana culer ha volgut agrair a totes les pioneres del futbol femení: "Gràcies a totes les pioneres que vau començar el camí. I a totes les nenes i noies esportistes no us atureu". 

Finalment, Alexia ha volgut reivindicar el paper de la dona: "El veritable triomf serà quan aconseguim que la igualtat d'oportunitats sigui al 100% en el món de l'esport i al món en general". 


Ha estat un any realment impressionant per a Alexia. Guanyadora del Triplet la temporada 2020/21, la capitana culer va rebre ara fa poques setmanes a París la Pilota d’Or que la reconeix com la millor futbolista del món, convertint-se en la primera jugadora de la història del FC Barcelona en assolir el guardó.

Per a Gasol també ha estat un any especial. Després de superar una llarga lesió, el pivot va tornar al Barça dues dècades després. Al Palau Blaugrana va tenir l’oportunitat de conquerir la Lliga ACB abans de disputar els seus cinquens Jocs Olímpics, la seva última competició com a professional abans d’anunciar la seva retirada definitiva. Gasol no ha pogut assistir a l'acte d'entrega i els seus pares, Marisa i Agustí, han recollit la condecoració en nom seu.  

Epi, Cruyff, Barris i Messi ja la tenen

D’aquesta manera, Alexia Putellas i Pau Gasol s’han sumat a la llista d’esportistes i persones vinculades al FC Barcelona que han rebut la Creu de Sant Jordi. Són Juan Antonio San Epifanio ‘Epi’ (1996), Johan Cruyff (2006), Tomàs Barris (2018) i Leo Messi (2019). 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut