Sis possibles rivals a l’Europa League

Sis possibles rivals a l’Europa League

Tocarà el Rangers FC, el Nàpols, l’Olympiacos, la Lazio, el Braga o el Dinamo de Zagreb

El Rangers FC, el Nàpols, l’Olympiacos, la Lazio, el Braga o el Dinamo de Zagreb. Un d’aquests sis equips serà el rival del Barça al play-off de la ronda eliminatòria de l’Europa League. I els de Xavi Hernández coneixeran, en el sorteig del proper dilluns a les 13.30 hores, contra qui s’enfrontaran el proper 17 de febrer en el partit d’anada que es disputarà al Camp Nou. La tornada serà fora de casa, el dia 24 de febrer.

D’aquesta manera, el FC Barcelona farà la seva estrena a l’Europa League (no havia disputat cap edició amb aquest nom i format) a la ronda preliminar, que correspon als setzens de final de la competició. En aquesta fase, però, només participaran els equips que han quedat tercers de grup a la Lliga de Campions, com el Barça, i els segons classificats de la fase de grups de l’Europa League, que configuraran els dos bombos del sorteig del proper dilluns. Els primers classificats han passat directament a vuitens.

Primer, a casa

Un dels condicionants per als equips que provenen de la Champions League és que el primer partit el jugaran com a local. El FC Barcelona, doncs, ja sap que, igual que passarà als vuitens de final en cas de classificar-se, disputarà el primer partit de l’eliminatòria al Camp Nou.

A més, en tots dos casos evitarà els rivals de la mateixa Lliga, contra els quals no es podrà enfrontar fins a uns hipotètics quarts de final.

Els rivals ‘Champions’, també a partir de quarts

A més dels equips de la Lliga (el Betis, el Sevilla i la Reial Societat), en la ronda de vuitens el Barça també evitaria els rivals de Champions. És a dir, si el Barça supera aquesta primera ronda preliminar durant el mes de febrer, als vuitens es veuria les cares contra un dels primers classificats de la fase de grups de l’Europa League, però mai contra el Leipzig, el Porto, el Borussia Dortmund, el Sheriff Tiraspol, l’Atalanta o el Zènit, que també van acabar tercers a la Champions.

El camí a Sevilla

En cas de superar aquesta primera ronda preliminar, hi hauria un nou sorteig d’Europa League el 25 de febrer, en què se sabrien les eliminatòries de vuitens. En cas de superar-la també, hi hauria un nou i últim sorteig el 18 de març, que ja definiria la ronda de quarts i semifinal. Tot, per arribar a la final del 18 de maig a Sevilla. Fora de la Champions League, el repte ha de ser conquerir l’Europa League per primer cop a la història. L’únic títol que falta a les vitrines del Club.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut