L’aposta ferma de Sarunas Jasikevicius pels més joves

L’aposta ferma de Sarunas Jasikevicius pels més joves

El tècnic lituà, des de la seva arribada, ha fet debutar 6 jugadors amb el primer equip

Sarunas Jasikevicius va acabar el partit contra el Zalgiris Kaunas, que va acabar amb un triomf contundent del Barça per 96-73, amb quatre jugadors formats al bàsquet formatiu blaugrana: Sergi Martínez (22 anys), Michael Caicedo (18), James Nnaji (17) i Rafa Villar (17). El cinquè jugador era el capità Pierre Oriola (29) en un equip a pista que respirava barcelonisme pels quatre costats.

6 debutants i Sergi

L’aposta de Saras pels jugadors del bàsquet formatiu és ferma. Des de la seva arribada l’estiu del 2020 el lituà ha fet debutar sis jugadors: Papi Brancou, Ibou Badji, Michael Caicedo, Agustín Ubal, Rafa Villar i James Nnaji. Amb Sergi Martínez, que ja havia debutat a la Lliga Endesa, li va donar l’alternativa a l’Eurolliga el curs passat i l’ha fet membre de ple dret del primer equip.

Michael Caicedo

Els més joves

Cal destacar que, Rafa Villar (9/8/2004) i James Nnaji (14/8/2004) es van convertir, contra el Zalgiris Kaunas, en els jugadors més joves en debutar amb el Barça a l’Eurolliga. Fins ara, aquest honor el tenia el base Josep Pérez, que va disputar el seu primer partit europeu amb el Barça el 2011, amb 17 anys i cinc mesos.

Un cas d’èxit

El cas de Rafa Villar, però, és molt especial. El jove de l’Hospitalet ha passat per totes les categories del bàsquet formatiu blaugrana –igual que Sergi Martínez-: Infantil B, Infantil A, Cadet B, Cadet A, Júnior i Barça B abans d’arribar al primer equip. 

Villar, peça clau del júnior campió d’Espanya i sots campió d’Europa del curs 2020/21, va començar la pretemporada amb el primer equip i no oblidarà mai el 26 de novembre: debut amb el primer equip i un triple molt celebrat pel Palau.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut