Cinc coses que cal saber del Barça – Benfica

Cinc coses que cal saber del Barça – Benfica

Consulta totes les dades que has de saber abans del duel transcendent de Champions League que disputaran els culers contra el Benfica

El Benfica és un dels grans de Portugal i un rival molt perillós a la Champions. L’equip de Jorge Jesus va demostrar de què era capaç al partit de la primera volta de la fase de grups contra el Barça i es jugarà la seva classificació pels vuitens de final al Camp Nou. Repassem algunes dades interessants que cal conèixer sobre els lisboetes:

Cinc de sis fora de casa

El Benfica és el millor visitant de la Lliga portuguesa, on ha jugat sis partits fora de casa; n’ha guanyat cinc (Vizela, Vitoria Guimaraes, Santa Clara, Moreirense, Gil Vicente) i ha empatat l’altre (Estoril). Suma un total de 14 gols a favor per només tres en contra, sent el dominador de totes les estadístiques a domicili.

Un futbolista del planter a l’11 del Benfica

Alejandro Grimaldo, futbolista format a La Masia que va defensar la samarreta del Barça fins la temporada 2015/16, és una peça clau als esquemes de Jorge Jesus. Des que va arribar al club portuguès al desembre del 2015 ha estat fonamental pel seu equip, on ara és l’amo i senyor de la banda esquerra.

Precedents favorables per als blaugranes

El Benfica mai ha aconseguit una victòria contra el FC Barcelona al Camp Nou a la Champions League o la Copa d’Europa. Amb tres intents, el conjunt lisboeta suma dues derrotes i un empat a l’Estadi culer. El darrer cop que van visitar el Camp Nou va ser al desembre del 2012 i el partit va acabar amb empat a zero.

Cal destacar també que hi ha tan sols dos equips que han aconseguit guanyar al Barça de local i visitant en la fase de grups de la Champions League: el Dynamo de Kiev a la temporada 1997-98 i el Bayern de Munich en la 1998-99.

Amenaça ofensiva

Els equips de Jorge Jesus sempre s’han caracteritzat per ser extremadament ofensius i aquest Benfica n’és un exemple. L’equip lisboeta és el segon equip més golejador de la lliga portuguesa amb 27 gols, només superat per al Porto amb 28. L’equip de Jorge Jesús presenta també unes grans dades en les xifres de creació d’ocasions. En la present temporada suma un total de 166 rematades a porteria i 131 ocasions creades, sent la centrada l’eina més utilitzada per generar oportunitats de gol amb un total de 235.

Els jugadors més perillosos de l’equip portuguès són Rafa Silva i Darwin Nuñez. Ambdós jugadors són els màxims golejadors del seu equip a la lliga NOS amb 5 gols. Pel que fa a la Champions League, Darwin Nuñez lidera la taula de golejadors del seu equip amb 3 gols.

Jorge Jesus, un històric a la banqueta lisboeta

El verdader líder del Benfica és sens dubte Jorge Jesús. El veterà tècnic portuguès, suma vuit temporades entrenant al club de la seva ciutat en dues etapes diferents. La primera de totes va començar la temporada 2009-10 i es va estendre durant 6 campanyes. En aquest període, va aconseguir tres campionats de lliga, sis copes de la lliga, una copa de Portugal i va portar a l’equip a dues finals de la UEFA Europa League. Jorge Jesus va decidir tornar al Benfica a la temporada 2020-21, després de passar per l’Sporting de Portugal, l’Al-Hilal i el Flamengo, on va guanyar una Copa Libertadores.

El tècnic lisboeta ja s’ha enfrontat en cinc ocasions al Barça, però no ha pogut sumar mai cap victòria.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut