Xavi:

Xavi: "Volem guanyar per a estar als vuitens"

El tècnic blaugrana repassa els diversos temes de l'actualitat culer i analitza el Benfica abans del partit decisiu de dimarts

Xavi Hernández ha realitzat la seva primera roda de premsa com a tècnic blaugrana a la Champions League, repassant diversos temes d'actualitat culer i també analitzant al rival del proper dimarts, el Benfica, que visitarà el Camp Nou (21.00 hores) en la 5a jornada de la fase de grups de la Champions. A continuació repassem les declaracions més destacades:

Triomf contra l’Espanyol

“Estic satisfet, vam estar molt bé fins els darrers 10 minuts. Després l’Espanyol va ser superior, però vam ser superiors durant 80 minuts i és el que volem, dominar al rival”.

Dificultat contra el Benfica

“Demà serà un partit complicat, juguem davant un gran equip amb un gran entrenador amb molta experiència. El Benfica és un equip molt físic, amb davanters molt bons. A la Champions el ritme i la intensitat serà molt forta, però estem preparats per competir i si guanyem estarem als vuitens”.

“El Benfica és un gran equip, a Jorge Jesús li tinc molt de respecte. És un equip amb ànima, grans centrals, bon centre del camp i davanters molt forts, un equip d'alt nivell. Però plantejarem el partit per guanyar-lo i portar el partit a la nostra idea, sabent que hi haurà moments que patirem”.

La importància de la victòria

“Hem de demostrar al camp que som millors i guanyar, el futbol s’ha de demostrar al terreny de joc. Hem d’anar a pel partit, ser positius, valents i a intentar guanyar els tres punts. Però no serà fàcil, l’últim partit contra el Benfica vam perdre 3-0”.

Absències d’extrems

“Ni Ilias, ni Abde, ni Ferran els podem fer jugar. Ilias està sancionat per una expulsió a la Youth League, i Abde i Ferran no podem inscriure’ls. Veurem com estan els jugadors amb molèsties i decidirem. Ens quedem gairebé sense extrems purs”.

Pedri i el Golden Boy

 “M'alegro molt per ell, s'ho mereix, el seu rendiment és extraordinari. Ha marcat diferències al Barça i a la selecció, és un premi molt merescut i m'alegro molt per ell. Ara està passant per un moment difícil amb la lesió, però intentarem recuperar-lo com més aviat millor, és un jugador clau, fonamental per a l'equip. És important que no recaigui més i pugui jugar, és un tema d’evolució”.

La responsabilitat d’estar al Barça

“Som el Barça, toca competir cada setmana o cada tres dies. El partit de demà el veig com una oportunitat, és un repte i m'encanten els reptes. Preparo l'equip en defensa, atac i psicològicament, que vegin que demà és una oportunitat per estar a vuitens”.

Possibles lesionats

“En principi, els jugadors que vam haver de canviar el dissabte, Mingueza, Busquets i Nico, estan bé, veurem aquesta tarda i demà però en principi no hi haurà problema per jugar dimarts. Quant als lesionats com Dembélé, Sergi Roberto o Dest, depèn de les seves sensacions, no volem que els jugadors es lesionin”.

El suport de l’afició

“Vull donar les gràcies al Camp Nou perquè l’ambient que vam viure dissabte no l’havia viscut mai, va ser brutal, pell de gallina. Demà necessitem que la gent també ens ajudi, l’afició forma part de tot això i volem estar a vuitens”.

El sistema

“Independentment del sistema, la idea és la mateixa. Volem pressionar després de pèrdua, mentalitat guanyadora, voler la pilota, generar ocasions de gol, ser valents...”.

La importància de l’entrenador

“L’entrenador és una peça fonamental a l’equip. És qui ha de transmetre una idea a l’equip, organitzar i convèncer, però els protagonistes principals són els jugadors. Però han de ser guiats pel tècnic”.

Profunditat de banqueta

“Comptem amb tots els jugadors. En defensa, depèn del partit utilitzarem a uns jugadors o altres, tenim cinc grans centrals i els necessitarem a tots cinc”.

“Gol tenim, la segona línia ens ha d'ajudar molt. No només els davanters purs han de marcar gols. També a estratègia els centrals, migcampistes... és responsabilitat de tot l'equip”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut