PRÈVIA - Barça-Benfica: Una final al Camp Nou

PRÈVIA - Barça-Benfica: Una final al Camp Nou

Els blaugrana reben la visita del conjunt portuguès en un duel que serà decisiu per definir el futur del Barça a la Lliga de Campions

Nova setmana i nou repte. El Barça rep la visita del Benfica (21.00 hores) en la cinquena jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions. Un partit clau per al futur dels de Xavi a la màxima competició europea. I és que la els blaugrana són segons de grup amb sis punts i el conjunt portuguès és tercer amb tan sols dos punts menys.

La victòria classificaria al Barça per als vuitens de final de forma matemàtica, amb encara una jornada per disputar-se en la qual els de Xavi visitaran el Bayern de Munic a l’Allianz Arena. Un empat deixaria les coses tal i com estan ara i pendents de la darrera jornada. En el pitjor dels casos, en què el Benfica obtingués el triomf del Camp Nou, els culers no dependrien d’ells mateixos per classificar-se. Al record dels culers hi ha el 3-0 del partit d'aquest curs a l'Estádio da Luz.


El rival

Entrenador: Jorge Jesus. És la segona etapa del portuguès dirigint al Benfica. Aquest és el segon curs que es troba al capdavant del conjunt de Lisboa. 

Golejador: Darwin Nuñez. L’atac del conjunt portuguès ha marcat tres gols a la Lliga de Campions aquest curs. Per tant, assegura un gol cada 75 minuts després del doblet contra el Barça a Lisboa i a la diana contra el Bayern de Munic. 

Classificació: Tercer. El conjunt portuguès es tercer en el grup E de la Champions amb 4 punts en 4 partits i un registre de cinc gols a favor i quatre en contra.

La convocatòria

Per a aquest partit, Xavi recupera a Sergiño Dest i Ousmane Dembélé, que han rebut l’alta mèdica aquest dimarts i estan disponibles pel partit.

Per contra, perd al reusenc Sergi Roberto per lesió i als extrems I. Akhomach i Abde, el primer per sanció a l’haver estat expulsat contra el Dinamo Kiev a la UEFA Youth League i el segon per no estar inscrit a la competició. Així doncs, la convocatòria consta de 22 futbolistes: Ter Stegen, Dest, Piqué, R. Araujo, Sergio, Riqui Puig, O. Dembélé, Memphis, Demir, Neto, Coutinho, Lenglet, L. De Jong, Jordi Alba, F. De Jong, O. Mingueza, Umtiti, Eric, Iñaki Peña, Nico, Gavi i Balde. Són baixa per lesió Ansu Fati, Braithwaite, Pedri, Kun Agüero i S. Roberto.

Xavi: "Volem guanyar per a estar als vuitens"

Xavi, que dirigirà el seu primer partit de la Lliga de Campions com a tècnic del Barça, es convertirà així en el cinquè entrenador que també havia estat jugador. En la roda de premsa prèvia al partit Xavi ha estat molt clar: "Guanyem estem als vuitens de final i aquest és el nostre objectiu". Al mateix temps el tècnic blaugrana ha advertit de la dificultat del partit: "No serà fàcil, l’últim partit contra el Benfica vam perdre 3-0".

El tècnic culer també ha agraït a l'afició blaugrana el seu suport i ha animat als culers a venir al Camp Nou per donar suport a l'equip: “Vull donar les gràcies al Camp Nou perquè l’ambient que vam viure dissabte no l’havia viscut mai, va ser brutal, pell de gallina. Demà necessitem que la gent també ens ajudi, l’afició forma part de tot això i volem estar a vuitens”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut