Les vuit dades de la fase de classificació europea per al Mundial

Les vuit dades de la fase de classificació europea per al Mundial

Un cop finalitzada la fase de grups eliminatòria a Europa, aprofitem per repassar les dades més destacades que ens en deixa la classificació per a Qatar 2022 en clau blaugrana

Les eliminatòries d’Europa per al Mundial de Qatar 2022 han arribat a la seva fi amb 10 seleccions classificades i 10 més que es jugaran la seva participació a la repesca. A continuació, repassem les dades més destacades en clau culer d’aquesta apassionant fase de grups:

Cinc seleccions amb representació culer, classificades

Fins al moment, i a falta de la repesca, un total de 10 seleccions europees s’han classificat per al Mundial. Les primeres de cadascun dels 10 grups: Sèrbia, Espanya, Suïssa, França, Bèlgica, Dinamarca, Països Baixos, Croàcia, Anglaterra i Alemanya. D’aquestes 10, un total de cinc poden tenir representació blaugrana, en el cas de que el seleccionador corresponent decideixi convocar als jugadors culers: Espanya, França, Dinamarca, Països Baixos i Alemanya.

13 blaugranes han participat en la fase de grups

Durant tota la fase de grups de les eliminatòries europees, un total de 13 membres de la plantilla actual han participat amb les seves respectives seleccions: Sergio Busquets, Jordi Alba, Pedri, Eric Garcia i Gavi amb Espanya, Frenkie de Jong, Memphis i Luuk de Jong amb Països Baixos, Ter Stegen amb Alemanya, Lenglet i Dembélé amb França, Braithwaite amb Dinamarca i Demir amb Àustria.

A més cal destacar que Sergi Roberto, Ansu Fati i Umtiti, tot i haver estat seleccionats en diverses ocasions amb les seves respectives seleccions, no han disputat minuts en aquesta fase de grups.

Memphis, el màxim golejador i assistent

El davanter blaugrana ha tancat la fase de classificació amb un total de 12 gols en 10 partits. Memphis ha estat el màxim golejador de la fase de grups europea empatat a gols Harry Kane. Tot seguit trobem en la taula de golejadors a Lewandowski, Mitrovic i Zahavi, amb vuit gols cadascun. A més, també ha estat el màxim assistent: sis passades de gol, igual que Tadic i Goretzka. Cal destacar que el blaugrana Jordi Alba, amb quatre assistències en quatre partits, és el següent del rànquing.

Memphis orange

17 gols barcelonistes

Als 12 gols de Memphis amb la selecció neerlandesa, cal afegir tres dianes de Luuk de Jong en tres partits, també amb els Països Baixos, un gol de Martin Braithwaite amb Dinamarca en dos partits disputats i un d’Ousmane Dembélé amb França, en també dos partits jugats. Quant a assistències, a part de les sis de Memphis i les quatre d’Alba, Pedri i Braithwaite també han repartit una cadascun.

Memphis i Frenkie de Jong, els més utilitzats

Els dos holandesos són els jugadors que més partits han disputat en aquesta fase de classificació amb un total de 10. El ‘9’ blaugrana acumula 899 minuts, mentre que el migcampista ha disputat un total de 807. A continuació trobem a Sergio Busquets amb sis partits disputats (445 minuts) i Eric Garcia, amb cinc partits i 417 minuts. 

El quart Mundial de Sergio

El capità del FC Barcelona i de la selecció espanyola va camí del seu quart Mundial. Després de consolidar-se coma una peça fonamental per l'equip de Luis Enrique tant en la passada Eurocopa com en aquesta darrera fase de classificació, tot apunta que Sergio Busquets entrarà en el grup de jugadors en poder disputar quatre mundials. Ara com ara només cinc jugadors de la selecció espanyola han pogut representar al seu país en quatre fases finals d'un Mundial. Entre ells, trobem 3 culers més: Xavi Hernández, Andrés Iniesta i Andoni Zubizarreta. Tanquen la llista Sergio Ramos i Iker Casillas. A més, si Sergio és finalment escollit per fer part de la convocatòria final de Qatar, igualarà a altres llegendes blaugranes en participacions en mundials com Samuel Eto'o, Thierry Henry o Diego Armando Maradona.

FD8XRAnWUAc_qdI

Cal destacar també que Sergio Busquets està en una posició molt favorable per convertir-se en el jugador de la selecció espanyola amb més partits disputats en un Mundial. El '5' culer ja ha disputat 13 partits de fases finals i està a tan sols quatre partits d'igualar a Sergio Ramos i Iker Casillas. Per tant, en el cas que la selecció de Luis Enrique aconseguís arribar a quarts de final, Sergio Busquets seria el jugador espanyol amb més partits disputats d'un Mundial.

El debut mundialista per molts culers

Qatar 2022 podrà ser l'oportunitat per molts blaugranes de disputar el seu primer Mundial. Luis Enrique ja ha demostrat confiar en el talent jove blaugrana. Pedri, Ansu Fati, Eric García i Gavi han tingut minuts rellevants amb la selecció espanyola en els darrers mesos i tindran l'oportunitat de debutar en un Mundial a Qatar.

D'altra banda, Frenkie De Jong també tindrà una gran oportunitat per estrenar-se com a mundialista. Recordem que el combinat "Oranje" torna a una fase final de Mundial després de perdre's el Mundial de Rússia 2018. El migcampista blaugrana s'ha consolidat com una peça clau en l'esquema de Louis van Gaal i tot sembla indicar que estarà en la llista final del tècnic neerlandès.

Pel que fa a la selecció francesa, Clement Lenglet serà una de les opcions a l'eix de la defensa que barrejarà Didier Deschamps per completar la convocatòria definitiva. El central blaugrana ha estat un habitual de les últimes convocatòries tant en les eliminatòries de classificació europees com en la fase final de la UEFA Nations League. Lenglet lluitarà per tenir un lloc en la llista final francesa i debutar en un Mundial intentant revalidar el títol aconseguit per la seva selecció a Rússia.

Altres jugadors joves del planter blaugrana com Ronald Araujo o Sergiño Dest encara tenen partits pendents per acabar de decidir si les seves seleccions aniran finalment al Mundial.

Gavi: Objectiu Qatar per un altre record

El jove futbolista sevillà està trencant tots els records de precocitat tant amb el Barça com amb la selecció espanyola. Ara, l'objectiu del de Los Palacios és clar: realitzar una gran temporada sota les ordres de Xavi Hernández i entrar a la llista definitiva de Luis Enrique per convertir-se en el jugador més jove en debutar en una fase final d'un Mundial de la selecció espanyola. Recordem que aquest rècord el té ara mateix un exculer, Cesc Fàbregas. L'actual jugador del Mónaco, va debutar amb tan sols 19 anys sota les ordres de Luís Aragonés al Mundial del 2006. Si Gavi acaba tenint oportunitats al pròxim Mundial, debutarà a una fase final amb tan sols 18 anys i quatre mesos.

GAVI

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut