Xavi: “Transmetré l'ADN Barça per guanyar”

Xavi: “Transmetré l'ADN Barça per guanyar”

"Normes, exigència i treball per retornar l'equip a l'excel·lència" també ha estat un dels altres missatges constants del nou tècnic blaugrana en la seva presentació

Treball, regles i ADN Barça per tornar a l'excel·lència. Sobre aquestes idees principals, Xavi Hernández ha fonamentat el seu discurs en el dia de la seva presentació com a nou tècnic blaugrana. "Vinc amb una idea clara i la vull transmetre als jugadors per tornar a guanyar", ha reiterat el llegendari migcampista barcelonista.

 

L'ex 6 del FC Barcelona ha destacat que la pedra filosofal del seu ideari és "l'exigència, el treball i les regles". Perquè "quan s'ha tingut un ordre, el Barça ha guanyat". Uns conceptes que complementarà amb l'estil de joc culer. "Creiem que la millor manera de guanyar és jugant bé. Volem jugar un futbol alegre, a l'atac, sense especular, obrint el camp, dominant el joc de possessió, percebre on està l'espai", ha explicat. Una idea que ha mamat des del bressol. Tal com ha remarcat el cervell culer durant molts anys "m'he nodrit d'entrenadors com Guardiola o Johan Cruyff".

No cal ser dur. Però imposarem unes regles i unes normes dins del vestidor per retornar a l'èxit

Xavi Hernández

I és que 24 anys xopant-se d'ADN Barça l'avalen per comunicar-ho als seus futbolistes, que com ha expressant, "han de remar tots en la mateixa direcció". "Molts jugadors ja coneixen l'estil i a la resta els convenceré, ja que jugant així és la millora manera per arribar als èxits", ha indicat.

Però el seu llistat de punts vitals a transmetre als futbolistes ha continuat. Tot per complaure a una afició que li ha posat la pell de gallina: "Hem de tornar a l'afició, però multiplicat per 10, l'actitud, l'esforç i el sacrifici. Són uns Valors que ens han caracteritzat al llarg dels anys", ha assenyalat.  

"Hem d'entrenar de valent, exigir-nos el màxim i gaudir", ha comentat un entrenador de conviccions clares. I que no ha cessat d'enviar missatges als seus jugadors: "Hem de ser un bloc i una família". Un elenc que ha de tenir "un lideratge col·lectiu; no podem enfocar el lideratge en una persona, ja que tothom ha d'aportar el seu granet de sorra". En aquest sentit ha seguit recalcant que "és important que hi hagi diferents líders". Una etiqueta que han d'agafar els capitans. "Tinc una relació d'amistat amb els capitans i són els que ens han d'ajudar a nosaltres i als joves. Tenen experiència per fer-ho", ha comunicat.

Tinc amics dins la plantilla. Els exigiré i els hi demanaré com a capitans que agafin una part del lideratge. Però transmetré als jugadors que ha d'haver-hi diferents líders

Xavi Hernández

Més enllà de Sergio Busquets, Piqué, Sergi Roberto o Jordi Alba, el de Terrassa també ha focalitzat l'atenció en els joves. "Tenim una generació de joves extraordinaris, Gavi, Nico o Balde, i els ajudarem perquè el seu rendiment sigui excel·lent cada dia", ha comunicat. Una mostra més de l'exquisit nivell que reclama Xavi Hernández a la seva plantilla per "arribar a l'èxit". "Som el Barça i hem de ser els millors", ha especificat. Una brillantor que l'ex de l'Al-Sadd vol extreure de cada jugador. Com per exemple de Dembélé. "Dembélé en la seva posició pot ser un dels millors futbolistes del món. Té unes condicions espectaculars per marcar diferències al Barça", ha detallat.

Sens dubte, que el nou entrenador culer ja vol traslladar tots aquests conceptes que ha exposat en la sala de premsa en el seu primer entrenament aquest dimarts 9 de novembre. "Volem inculcar la nostra idea com més aviat millor i poder competir bé contra l'Espanyol", ha verbalitzat. Un partit de màxima rivalitat per un culer de tota la vida: "Prepararem el derbi per guanyar-lo, perquè al Barça només és guanyar i guanyar". Un tècnic acostumat a embutxacar-se el triomf i que no vol sentir a parlar ni de l'empat ni la derrota. Un entrenador que amb "exigència i treball" vol "retornar el Barça a l'excel·lència". 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut