Xavi, un entrenador acostumat a guanyar

Xavi, un entrenador acostumat a guanyar

Durant els seus dos anys i mig a l'Al-Sadd, el 65,68% dels seus partits a la banqueta han acabat amb victòria

El 28 de maig del 2019 era l'inici d'una etapa exitosa. Una narració, amb Xavi Hernández com a principal protagonista, de dos anys i mig a l'Al-Sadd repleta de la paraula victòria.

Perquè dels 102 partits a la banqueta de l'elenc de Qatar, 67 han acabat amb triomf. La resta de balanç el completen 17 empats i 18 derrotes. Sí, tan sols un 17,64% de matxs experimentant l'amargor de no vèncer. Una xifra que converteixen al nou entrenador del FC Barcelona en un tècnic acostumat a guanyar. El 65,68% dels seus partits a la banqueta han acabat amb la mel de l'èxit.  

3200X2000-xavi-titulos-EN-v5
Aquestes són les estadístiques que ha registrat Xavi Hernández des del 28 de maig del 2019 a la banqueta de l'Al-Sadd

Una brillantor traslladada a les vitrines del club de la ciutat de Doha. Set títols arrodoneixen aquesta primera experiència de l'exfutbolista de La Masia al Pròxim Orient. Destaca la Lliga de Qatar, aixecada el curs 2020/21. Una competició on el conjunt de Xavi ha imposat la seva lògica. No només per la manera de jugar, el control absolut de la pilota, també per la imbatibilitat construïda. Un registre lloable de 36 partits lliguers consecutius sense perdre

Més enllà d'aquests set elements materials, el llegendari migcampista de Terrassa ha impregnat de filosofia blaugrana el joc qatarí. La construcció de la possessió des de la defensa i dinamitada per un joc combinatiu de passades ràpides i mil·limètriques per trobar els espais en la defensa rival. Assetjada quan l'equip dirigit per l'excapità barcelonista no tenia el control de l'esfèric. 

"La meva filosofia com a entrenador reflecteix l'estil que vam desenvolupar durant molts anys sota la influència de Johan Cruyff i de La Masia. M'encanta veure els equips prendre la iniciativa al camp, el futbol d'atac i tornar a l'essència del que tots estimem des dels nostres dies d'infància: el futbol de possessió", va explicar Xavi Hernández el dia que va comunicar la seva retirada com a futbolista. I així ho ha complert, i amb escreixos, en la seva etapa a l'Al-Sadd. Un equip alegre que ha assolit un percentatge elevat de victòries gràcies a la figura del nou tècnic del FC Barcelona. Acostumat a guanyar. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut