Àlex Roca, nou ambaixador de la Fundació FC Barcelona

Àlex Roca, nou ambaixador de la Fundació FC Barcelona

El president Joan Laporta i la directora general Marta Segú han presentat l’atleta en un acte amb els patrons de la Fundació i el membres de la Junta Directiva

El president Joan Laporta i la directora general de la Fundació FC Barcelona, la Dra. Marta Segú, han presentat avui l’atleta Àlex Roca com a nou ambaixador de la Fundació FC Barcelona en un acte celebrat a la Llotja del Camp Nou i en què han participat els membres del Patronat de la Fundació i de la Junta Directiva del Club.

L'esportista, com a ambaixador de la Fundació, representarà l’entitat en diferents àmbits, així com en actes i esdeveniments que la Fundació porti a terme. Així mateix, serà el referent de la Fundació en projectes per millorar la vida dels infants i joves més vulnerables tant a nivell local com internacional. L’Àlex, a més, donarà suport a l'estratègia de sensibilització de la Fundació sobre la diversitat en totes les seves formes i la seva història personal de superació serà un exemple en l’àmbit de la inclusió en què la Fundació ha estat treballant més de 10 anys.

Durant el seu parlament el president del FC Barcelona i de la Fundació, Joan Laporta, ha destacat: “Amb persones com l'Àlex el lema Som més que un club pren sentit i força. La seva motivació i optimisme és el que necessitem a la família blaugrana. Som un club integrador que també necessita persones com l’Àlex per sumar en l'àmbit humà i col·lectiu”.

Per la seva banda, la directora general de la Fundació FC Barcelona, la Dra. Marta Segú, ha explicat quina serà la col·laboració de l’Àlex Roca com a ambaixador i ha volgut destacar que des de la Fundació “volem posar en valor la necessitat de construir un futur on es dugui a terme una nova construcció social, més justa, més inclusiva i amb més espais de participació, on exemples com el de l’Àlex són molt importants”. Ha destacat també la importància del tàndem Alex-Mari Carme, per la seva complicitat i la seva fortalesa per superar totes les limitacions i aconseguir treballant en equip el que per a molts era totalment impossible.

I ha afegit que “apel·lem a l'oportunitat de construir entre tots i totes aquesta nova societat des de l'enfocament d’inclusió social, perquè totes les persones puguin participar per igual”.

Xerrades motivacionals

L’Àlex Roca, a més de tenir el càrrec honorífic d’ambaixador, col·laborarà amb la Fundació en la sensibilització a diferents col·lectius interns del FC Barcelona sobre la importància de la diversitat, a través de conferències motivacionals vinculades a la seva història personal. En les pròximes setmanes iniciarà aquesta activitat acompanyat de la Mari Carme Maza.

L'Àlex Roca, un autèntic exemple de superació

L'Àlex Roca és un esportista de trenta anys conegut per haver participat en diversos triatlons i curses com la Titan Desert 2019, entre d’altres. L'atleta s'ha sobreposat a una paràlisi cerebral amb un 76% de discapacitat física, i dues operacions, entre altres complicacions. 

L'esportista no coneix els límits. Avui és un exemple de fortalesa, valors i superació que s’ha convertit també en un conferenciant d’èxit que es comunica a través del llenguatge dels signes i amb l’ajuda de la Mari Carme Maza, que també és la seva parella i li fa d’intèrpret en les innombrables xerrades que fa arreu.

Els problemes més greus que li causa aquesta malaltia es concentren en la parla i els moviments amb els braços i cames. Tot i això, l'Àlex ens dona un gran exemple de superació. Li deien que no podria estudiar, i ho va fer: es va treure un grau mitjà d'Administració i un grau superior en Inserció Social; li van dir que tindria moltes dificultats físiques i actualment corre curses de 5 i 10 quilòmetres. 

En la seva intervenció ha afirmat: "No tinc paraules per descriure el que he sentit quan he escoltat el president parlar de la meva trajectòria. Des de petit em deia tothom que no podria caminar, que no podria estudiar, o tenir parella. Fins i tot els metges em deien que potser moriria o quedaria en estat vegetatiu. Així que, quan he estat conscient del meu nomenament he escoltat de nou tots els "nos" que he sentit al llarg de la meva vida. Per això, dedico aquest moment tan especial a tots aquells que m'havien dit que no. Des d'un lloc tan reconegut com la Fundació FC Barcelona".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut