El FC Barcelona commemorarà aquest dissabte el 50è aniversari del Palau Blaugrana amb un acte institucional

El FC Barcelona commemorarà aquest dissabte el 50è aniversari del Palau Blaugrana amb un acte institucional

Aquest esdeveniment serà el tret de sortida d’un any d’activitats en les quals el Club retrà homenatge als equips, als esportistes i als professionals que han convertit aquest espai en una icona esportiva i patrimonial del Club

Aquest dissabte 23 d’octubre el Palau Blaugrana compleix cinquanta anys. Mig segle d’una instal·lació que és la llar dels equips professionals de bàsquet, handbol, futbol sala i hoquei patins i que representa l’essència poliesportiva del Club. Per commemorar aquesta efemèride, el FC Barcelona celebrarà el mateix dia un acte institucional privat, a partir de les 10.45 hores, que s’iniciarà a la Llotja del Palau i acabarà a l’Auditori 1899 amb un acte obert als mitjans informatius a partir de les 11.45 hores.

L’esdeveniment comptarà amb una àmplia representació esportiva i institucional, encapçalada pel president Joan Laporta i diversos membres de la Junta Directiva. Els acompanyaran també familiars d’Agustí Montal -president que va inaugurar el Palau l’any 1971-, familiars dels arquitectes Francesc Cavaller i Josep Soteras -creadors de l’edifici-, representants dels equips de les seccions del 1971, l’any de la inauguració, i representants dels equips actuals, els mànagers dels esports professionals, alguns dels esportistes que tenen la seva samarreta retirada al Palau, a més de representants institucionals, patrocinadors i membres de les comissions esportives del Club.

El Club ha citat els convidats a la Llotja del Palau. Allà, al vestíbul d’aquest espai, es descobrirà una placa commemorativa i posteriorment es realitzarà una foto de família amb tots els presents a la pista del pavelló. L’acte continuarà a l’Auditori 1899, on tindran lloc una sèrie de parlaments i intervencions en què es repassarà la història del Palau des de la perspectiva de cadascun dels esports professionals que disputen els seus partits en aquest espai.

Aquesta celebració serà el tret de sortida d’un any d’activitats que serviran per posar en valor aquest recinte en què s’han aconseguit 382 títols oficials i que ha fet vibrar com mai els aficionats culers. Un Palau que arriba al mig segle de vida i que albira en l’horitzó una reforma integral que l’ha de convertir en una instal·lació d’última generació amb capacitat per a 15.000 espectadors, capaç d’allotjar esdeveniments esportius, culturals i socials de primer nivell.

mini_Creatividad-Palau50 nota

La primera pedra del Palau va ser col·locada el 24 de setembre del 1970 i després de poc més d’un any d’obres va ser inaugurat el 23 d'octubre del 1971 amb diversos partits de les seccions de voleibol i handbol. El cost de l’obra va ser de 135 milions de pessetes i la seva principal característica és la gran cúpula, construïda amb prefabricat de formigó armat i que, en el seu moment, va convertir el pavelló en un dels més moderns i vistosos de l’estat espanyol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut