A la recerca de la sisena Super Globe

A la recerca de la sisena Super Globe

Els blaugranes juguen davant del Magdeburg amb l’anhel de mantenir-se com els clars dominadors de la competició

El FC Barcelona jugarà una nova final aquest dissabte (Barça TV, 19.30 h) amb el repte de conquerir un títol més per a la història del Club. Els blaugranes es veuran les cares amb el Magdeburg alemany per conquerir la sisena Super Globe a Jiddah (Aràbia Saudita) després d’haver superat al Pinheiros brasiler per un clar resultat de 24-39. Els alemanys, per la seva banda, van desfer-se de l’Aalborg danès, actual finalista de la Champions, per 32-30. 

Balanç favorable culer (4-1)

Tots dos equips només s’han vist en cinc ocasions en competicions oficials i la final de la Super Globe serà la sisena. La primera de totes va ser a la final de la Supercopa d’Europa de la temporada 1999/2000, quan els culers van vèncer per un ajustat 26-25. Van haver de passar quatre temporades per tornar a veure’s les cares. En aquella ocasió els de Valero Rivera van perdre a domicili per dos gols, 28-26, però al partit de tornada la diferència de gols va ser molt clara per als catalans, que van guanyar per un clar 38-25. Dos anys més tard, tots dos equips van tornar a trobar-se però els culers van vèncer en els dos enfrontaments. A Alemanya la victòria va ser per dos gols (24-26) i al Palau, van tornar a sortir victoriosos en guanyar per 27-23. 

Clars dominadors de la Super Globe

Els catalans són els clars dominadors de la Super Globe. En les sis participacions anteriors, el Club ha vençut en cinc ocasions, les tres darreres de manera consecutiva, i l'única vegada que no va vèncer (el 2015) van quedar en tercera posició en derrotar els australians del Sydney per 30-20. El Magdeburg, que la temporada passada va ser el campió de l'EHF, només compta amb dues participacions al torneig però l’anterior ocasió que van fer-ho (el 2002) van acabar en segona posició. 

Ortega: “El Magdeburg és dels millors equips que hi ha a Europa”

Per al tècnic malagueny del Barça, el potencial dels alemanys és evident les darreres temporades. “En aquests moments el Magdeburg és dels millors equips que hi ha a Europa. A la Lliga alemanya ha quedat tercer els darrers dos anys i a la Champions només entren dos equips alemanys, però és un equip de Champions sense dubtar-ho. Cada any els està menjant terreny al Kiel i al Flensburg i han estat jugant molt de temps junts i serà un partit dificilíssim perquè juguen molt bé”. 

Una de les claus del partit serà mantenir el bon to que ha demostrat l’equip en aquesta Super Globe i mantenir-se fidels a l’estil de joc proposat per Ortega: “Serà un partit molt difícil que haurem d’estar concentrats 60 minuts perquè no perd la calma als partits normalment amb una bona defensa i un bon contraatac. Si tots dos equips juguem al nostre ritme, serà un partit amb molts gols i hem de pujar un puntet el nostre nivell defensiu”. 

Haniel: “És una final del Mundial i les finals estan per guanyar-les”

Haniel Langaro, lateral esquerre de l’equip, té clar l’objectiu davant dels alemanys: “És un partit diferent contra un rival amb qui no hem jugat mai. És un partit que hem de guanyar sí o sí. És una final del Mundial i les finals estan per guanyar-les. Estem centrats per veure què hem de fer demà per guanyar".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut