Barça - Casademont Saragossa: Liderat blaugrana (76-63)
Ofert per

Els de Sarunas Jasikevicius han guanyat al Palau Blaugrana en el partit avançat de la jornada 6 i es col·loquen al capdamunt de la taula de forma momentània

El Barça de bàsquet ha aconseguit la victòria per iniciar amb bon peu una setmana de tres partits, ja que han de visitar les pistes del Bayern de Munic (7/10) i del Betis (10/10). Els de Sarunas Jasikevicius, amb una gran actuació d’Oriola i Laprovittola (13 de valoració), han derrotat el Casademont Saragossa en el partit avançat de la jornada 6 de l'ACB i suposa que els blaugrana es posin líders en solitari de forma momentània, amb un balanç de 5-0.

Triomf aconseguit al Palau Blaugrana que, el dia que Pau Gasol ha anunciat que es retira, ha homenatjat el seu exjugador amb una gran ovació coincidint amb el minut 16.

Domini des de l’inici

El triomf blaugrana s’ha fonamentat en la concentració mostrada en tot moment i en l’aportació coral de tot l’equip, així com en el llançament de tres (prop d’un 40% d’encert). Això ha fet que, tot i la igualtat que més o menys s’ha anat mantenint en el marcador, especialment en el primer temps, els de Sarunas Jasikevicius sempre hagin anat per davant.

De fet, després d’una escapa important del Barça al final del primer quart amb triples d’Smits, Sanli i Kuric, els culers han aconseguit la primera gran renda (25-16, min 10). Ja en el segon quart, un llançament d’Oriola ha posat el +10 (33-23, min 13), però un parcial de 0-8 en uns minuts de desencert blaugrana ho ha tornat a igualat tot (33-31, min 19).

Malgrat tot, el Barça no s’ha posat nerviós i ha pujat la intensitat defensiva per dificultar la circulació del Saragossa. A poc a poc ha anat obrint marge i una cistella de Hayes-Davis ha transformat el 52-42 (min 29). 10 punts que s’han mantingut al final del tercer parcial, amb una acció de 2 d’Smits (54-44, min 30).

Distància que el Saragossa ja no ha pogut remuntar, perquè el darrer quart blaugrana ha continuat sent molt efectiu. El Barça ha fet la seva feina i, tot i que ha baixat una mica la fortalesa defensiva, Laprovittola ha posat la màxima del partit amb un nou triple (71-51, min 36)

Finalment, 76-63 i cinquena victòria del curs a l’ACB per al Barça, que segueix invicte.