Pau Gasol anuncia la seva retirada

Pau Gasol anuncia la seva retirada

En un acte celebrat aquest dimarts al Liceu, el pivot ha explicat la seva decisió de deixar el bàsquet

Pau Gasol ha comparegut aquest dimarts en un acte al Liceu per anunciar la seva retirada: "Em retiro del bàsquet professional. És una decisió difícil després de tants anys, és una decisió meditada i cal canviar de marxa i saber gaudir". A més, ha afegit: "Volia acabar jugant i gaudint, no per una lesió. Estic molt agraït a tots els que heu contribuït a que això fos una realitat. Haver guanyat una nova Lliga al Club on vaig començar, és molt especial".

Pau també ha explicat: "El maig del 2019 vaig decidir operar-me, vaig signar amb Portland amb el desig de jugar en sis mesos, però va aparèixer una nova fractura en el mateix os del peu. Vaig haver de revalorar tot, i vam decidir fer una operació nova, en aquell moment no estava clar que pogués tornar a jugar. Sóc una persona de reptes, em venia de gust lluitar per l'improbable. Tenia la il·lusió de poder jugar davant de la meva filla, treballàvem per això. Estava tranquil però alhora amb il·lusió. Es va presentar la possibilitat de fitxar pel Barça, cosa que no preveia. Els agraeixo la confiança de donar-me aquesta oportunitat, ha estat una de les etapes més boniques de la meva carrera. També va ser molt especial tornar a jugar amb la selecció, tot i no aconseguir medalla als JJOO".

A més, Gasol també ha recordat diverses anècdotes de la seva trajectòria, i ha volgut agrair a tothom: "Al llarg d'una carrera tan llarga estàs molt agraït a moltes persones. Vull agrair a tots el suport durant tots els anys. Companys, entrenadors, metges, aficionats, premsa... a tots". 

Inicis com a culer

Gasol va debutar amb el Barça el curs 1998/99, en què va jugar tres partits, i a partir de la temporada 1999/00 va formar part del primer equip que dirigia Aito Garcia Reneses. Com a blaugrana, durant la primera època, va aconseguir 2 Lligues ACB (1999 i 2001) i 1 Copa del Rei (2001).

El curs 2000/01, el de la seva explosió com a jugador, va ser MVP de la Copa del Rei i de la final de la Lliga ACB i va coincidir amb Sarunas Jasikevicius i Nacho Rodríguez a l’equip.

Èxit a la NBA

Gasol, amb tan sols 21 anys, va ser escollit en el número 3 del draft de la NBA i el curs 2001/02 va començar a la millor Lliga del món amb els Memphis Grizzlies, on hi va jugar del 2001 al 2008. Posteriorment va ser traspassat als Los Angeles Lakers i aquesta va ser una etapa gloriosa, aconseguint dos anells de campió de la NBA (2009 i 2010).

A Los Angeles s’hi va estar fins al 2014 i, posteriorment, va jugar als Chicago Bulls (2014-16), San Antonio Spurs (2016-19) i els Milwaukee Bucks (2019), on va disputar els seus últims partits a la NBA. Cal destacar que Gasol i Nikola Mirotic van coincidir dues temporades a Chicago i uns mesos a Milwaukee. En total, Gasol ha disputat a la NBA un total de 1226 partits de Lliga Regular i 136 de Playoff per a un total de 1362 partits.

El pivot va tancar la seva gran trajectòria amb una última mitja temporada al Barça, el passat curs 2020/21, on va disputar 23 partits (16 a l'ACB i 7 a l'Eurolliga), arribant a la final europea i guanyant el títol de Lliga. 

Impecable amb la selecció

L’èxit a nivell de clubs també ha estat present amb la selecció espanyola. Des del seu debut el 2001, Gasol ha aconseguit un total de 3 Eurobasket (2009, 2011 i 2015), 1 Mundial (2006) i tres medalles en Jocs Olímpics (Plata: 2008 i 2012; Bronze: 2016).

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut