Una desena de penyes celebren el 9è Congrés de Penyes Francòfones

Una desena de penyes celebren el 9è Congrés de Penyes Francòfones

El cap de setmana passat la ciutat de Lió es va convertir en l’epicentre del barcelonisme francòfon. En aquest ciutat francesa es va celebrar el 9è Congrés de Penyes Francòfones, un esdeveniment que es va iniciar el 2012 a iniciativa de la penya d’aquesta mateixa població  i que s’ha convertit en un clàssic del calendari penyístic. Aquesta trobada, que s’ha fet tant a territori francès com a Suïssa o al Marroc, té com a objectiu principal enfortir la relació entre els penyistes blaugrana que parlen aquest idioma.

La Penya Barça Lyon “Plus Que Des Supporters”, que celebrava el seu 15è aniversari, va ser en aquesta ocasió l’amfitriona del Congrés, on hi van assistir representants de 10 penyes barcelonistes arribats del Marroc, Suïssa, Tunísia i la mateixa França.

Un cap de setmana ple d’activitat

Els actes del cap de setmana van començar amb un sopar en petit comitè entre les penyes arribades dels diferents països, fet que va suposar també una tornada a veure’s en persona entre molts dels representants d'aquestes ja que, malauradament, al 2020 no es va poder celebrar el Congrés a causa de la situació sanitària d’abast mundial.

Dissabte va ser el dia triat pels actes centrals del Congrés, començant amb una visita guiada per la localitat i continuant amb un sopar de gala on van participar les autoritats convidades a l’esdeveniment, a més de celebrar com cal el 15è aniversari de la penya amfitriona. Per part del FC Barcelona, l’encarregada de presidir els actes va ser Núria Vilageliu, membre de la Comissió Social, que va estar acompanyada pel president de la PB de Lió, Nicolas Fayet. A ells s'hi va sumar també el Sr. Ikhlef Chikh, regidor municipal responsable d’esdeveniments esportius de la ciutat de Lió.  

Els assistents al sopar també van aprofitar per a donar suport a l’equip des de la distància, veient el partit contra l'Atlètic de Madrid plegats.

La solidaritat, al centre

A més dels actes institucionals i de caire lúdic, la penya de Lió va tornar a demostrar que la solidaritat és un eix central del barcelonisme i un dels valors que representen el FC Barcelona i a les seves penyes.  Nicolàs Fayet, com a president i màxim representant de la penya, va fer entrega d’un xec de 1.000€ a la secció local d’UNICEF, una organització que treballa arreu del món pel benestar de la infància i que, tal i com va remarcar Núria Vilageliu, té uns lligams molt estrets amb el Barça.

PBLyon2

Diumenge, jornada de treball

El diumenge al matí es va fer la jornada de treball que acompanya sempre al Congrés de Penyes Francòfones. En aquesta reunió, a més de debatre’s temes d’interès de les penyes assistents, Núria Vilageliu va poder respondre a totes les qüestions que es van plantejar en aquest fòrum i va insistir en la importància que el moviment de penyes té pel Club i la intenció de fer que la relació entre FC Barcelona i Penyes sigui cada vegada més propera.

En paral·lel a la jornada de treball, també es va celebrar un torneig de videojocs on van participar diferents membres de les penyes francòfones i on va resultar guanyadora la penya amfitriona.

La següent edició del Congrés de Penyes Francòfones tindrà lloc a Rabat, la capital del Marroc, el 2022.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut