Barça - Llevant: Festa al Camp Nou (3-0)

El Barça ha golejat al Llevant en una tarda marcada pel bon joc blaugrana i el retorn d'Ansu Fati a la gespa

Arribava la sisena jornada al Camp Nou amb un Barça que buscava calmar els ànims amb una necessària victòria contra el Llevant després dels empats davant Granada i Cadis. No ha decepcionat el partit i els 35.334 espectadors han vibrat amb una gran actuació de la plantilla de Ronald Koeman en el dia d’avui.

La dupla neerlandesa marca el camí

El partit s’ha posat de cara ben d’hora pels interessos blaugrana. No havien passat ni cinc minuts quan Memphis, en jugada individual, ha forçat un penal que ha assenyalat l’àrbitre del partit i que ell mateix ha pogut transformar en el primer gol de la tarda.

Un Barça dominador i ofensiu prometia emocions sota el sol de Barcelona, mentre les arribades a l’àrea del Llevant eren una constant. Abans de superar el quart d’hora de joc els blaugranes han pogut materialitzar novament el seu domini i aquesta vegada ha estat el torn de l’altre neerlandès de la punta d’atac: Luuk De Jong s’ha estrenat com a golejador del primer equip després d’aprofitar una profunda passada de Dest i ha posat el 2 a 0 amb una perfecta definició que ha superat a Aitor.

Festival ofensiu de Memphis

Voraç en el dia d’avui, el Barça ha seguit buscant porteria i a punt ha estat d’anotar el tercer després d’un córner que Piqué ha rematat fora. Memphis, en dues ocasions, i el jove Gavi, que ha completat una primera part meravellosa, també han roçat un tercer que s’ha resistit en els primers 45’.

La tònica s’ha mantingut després del pas per vestidors i el Barça ha saltat a la gespa disposat a tancar el partit de manera definitiva. En el primer tram del segon temps el nom de Memphis ha brillat per sobre dels altres. L’estrella neerlandesa, amb llibertat de moviments i trobant espais davant i darrere la defensa ‘granota’, ha disposat d’innumerables oportunitats per augmentar el marcador i els seus registres personals, però Aitor ha evitat el gol en diverses ocasions.

El Barça era un festival i arribava una vegada i una altra a la porteria rival, però Dest, Riqui Puig, Nico, Gavi i cía no aconseguien fer pujar el tercer al marcador de l’estadi. Mentrestant, de reüll, l’afició del Barça observava un Ansu Fati ovacionat quan ha sortit a exercitar-se a la banda.

El retorn somiat

Corejaven els espectadors el nom d’Ansu Fati i, tal i com havia dit a la roda de premsa prèvia al partit, Koeman ha decidit donar-li entrada al minut 81 sota una fervent ovació.

En els minuts dels que ha disposat, el flamant '10' blaugrana ha tornat boja a la defensa llevantina i fins i tot ha tingut temps per convertir un golàs des de la frontal de l'àrea que ha desfermat la bogeria d'un Camp Nou que ha estat una festa.

D'aquesta manera el Barça aconsegueix una victòria balsàmica que arriba en un moment ideal abans d'una intensa setmana: els de Ronald Koeman s'enfrontaran dimecres al Benfica a Lisboa i viatjaran dissabte a Madrid per veure's les cares amb l'actual campió de Lliga al Wanda Metropolitano. Som-hi!