Balde:

Balde: "Espero seguir sumant minuts i agafant experiència"

El lateral blaugrana va debutar amb el primer equip contra el Bayern de Munic, al Camp Nou, després d'entrar al terreny de joc al minut 74

Álex Balde va poder fer realitat el seu somni: debutar oficialment amb el primer equip del FC Barcelona. El 14 de setembre de 2021, doncs, quedarà sempre marcat en la memòria del lateral blaugrana que, amb 18 anys, va poder jugar els seus primers minuts al Camp Nou.

 

"Per a mi el debut va ser un somni fet realitat, malgrat el resultat. Porto treballant molt des que vaig arribar a aquest club i estic molt content", ha explicat als mitjans oficials del Club, un dia després que el barceloní substituís Jordi Alba al minut 74. 

"No m'esperava sortir, però quan el Jordi va demanar el canvi vaig escalfar 30 segons i ja vaig sortir a jugar. Se'm van passar moltes coses pel cap, però en tenia ganes", ha afegit. 

Tal i com comenta, el resultat, contra el Bayern de Munic en la primera jornada de la fase de grups de la Champions 21/22, no va acompanyar. A Balde, òbviament, li hagués agradat poder participar d'un millor resultat, però ara ja mira endavant: "Espero seguir sumant minuts i agafant experiència, continuar entrenant amb ells i aprendre dels millors". 

2021-09-14 BARCELONA-BAYERN 45-min

Blaugrana des dels 8 anys

El debut amb el primer equip és un objectiu més complet en la llista de Balde, que va aterrar al Barça l'any 2011, amb vuit anys, procedent del futbol base de l'Espanyol. La seva generació és la del 2003, però ell sempre ha anat per avançat i, sent cadet, ja va disputar partits amb el Juvenil.

Durant la seva etapa a les categories inferiors, ha estat campió de Lliga amb el Benjamí C, el Benjamí B, el Benjamí A, l'Aleví C, l'Aleví A, l'Infantil B, l'Infantil A, el Cadet B i el Cadet A.

 

La temporada passada, tot i ser juvenil de primer any, ja va formar part de la plantilla del Barça B i va ser protagonista en el lateral esquerre. Balde va disputar un total de 16 partits, dels quals 11 ho va fer de titular en una temporada que el filial blaugrana va assolir l’ascens a la Primera RFEF.

La seva bona actuació va fer que Ronald Koeman comptés amb ell per a la pretemporada. Va fer el seu debut davant el Nàstic de Tarragona, en el primer amistós al Johan Cruyff, i des de llavors ha seguit entrenant en dinàmica del primer equip.

 

Cal recordar que, aquest estiu, Alejandro Balde va arribar a un acord amb el FC Barcelona per a la renovació del seu contracte que el vincula amb el Club fins al 30 de juny del 2024. La clàusula de rescissió és de 500 milions d’euros.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut