El primer any de Pedri, en dades

Repassem les dades que ens deixa el jugador canari quan es compleix un any del seu debut amb el Barça en un amistós davant el Nàstic de Tarragona a l'Estadi Johan Cruyff

L'any 1 de Pedri al Barça. Aquest diumenge fa un any que Pedri s'estrenava amb la samarreta del Barça en un partit. I ho feia en un partit amistós contra el Nàstic de Tarragona a l'Estadi Johan Cruyff i en què els de Ronald Koeman s'acabarien imposant 3-0. 45 minuts per al migcampista canari que suposarien un abans i un després. Des de llavors el migcampista només ha fet que trencar rècords de precocitat i establir dades d'autèntic rècord en el primer curs com a culer.

3200x2000-Pedri-CAT-min

75 partits

Pedri va tancar la temporada esportiva convertint-se en el futbolista amb més partits jugats, amb 73. Després de disputar la final dels Jocs Olímpics contra el Brasil, on va disputar els 120 minuts, Pedri es va convertir en el jugador de les lligues europees que més partits havia disputat al llarg de la temporada, superant els 72 partits disputats pel portuguès Bruno Fernandes, jugador del Manchester United.

El jugador canari no entén d'adaptacions. Pedri va saltar al camp en 73 ocasions, desglossades de la següent manera: 37 a la LaLiga, (només es va perdre l'última jornada davant l'Eibar), 6 de Copa del Rei, 2 de Supercopa d'Espanya, 7 de Champions League i 20 partits més amb la selecció espanyola repartits entre la sub-21, l'olímpica i l'absoluta. A més, aquest curs 2021/22 Pedri ha jugat contra la Reial Societat i l'Athletic Club les dues primeres jornades de Lliga.

57 titularitats

D'aquests 75 partits, Pedri n'ha disputat 57 des de l'inici. Un fet que demostra l'aposta i importància del migcampista canari en els plans de Ronald Koeman i també a la selecció espanyola, en les diferents categories en què ha participat aquest curs. Això suposa un total de 5.273 minuts per a Pedri des del seu debut.

4 gols

El migcampista també ha vist porteria en quatre ocasions aquest primer curs com a blaugrana. La seva estrena golejadora va ser contra el Ferencvaros a la fase de grups de la Lliga de Campions també va marcar una diana que el va situar entre els futbolistes més precoços en veure porteria a la Champions en el Barça, amb 17 anys i 330 dies. El tercer més jove en fer-ho amb el Barça. Aquell partit va ser el primer en què dos menors d'edat veien porteria en un matx de la Champions, ja que Ansu també va ser un dels golejadors.

Pedri també va marcar contra el Betis al Camp Nou (5-2). El futbolista canari va marcar el definitiu 5-2 al minut 89. Una diana que convertia a Pedri en el quart futbolista blaugrana més jove en marcar a la competició domèstica. Ansu lidera aquest registra, seguit de Bojan Krkic i Leo Messi, tercer i quart respectivament. Els altres tres gols van ser contra l'Athletic Club i Llevant a la Lliga.

mini__P2F9930

2 títols i reconeixements individuals

La gran temporada de Pedri li ha servit per aixecar la Copa del Rei amb el Barça i aconseguir la medalla de plata amb la selecció espanyola als Jocs Olímpics de Tòquio. Però també va ser escollit com a millor jove de l'Eurocopa i dins l'onze ideal del torneig.

Però el primer any de Pedri també serà recordat pels rècords de precocitat que ha assolit. I és al disputar 52 partits amb el Barça va ser el futbolista més utilitzat per Ronald Koeman i això li va permetre convertir-se en el segon futbolista més jove en disputar 50 partits com a culer. El rècord continua en mans de Bojan Krkic, que va arribar als 50 partits amb 18 anys i 3 dies, mentre que el futbolista canari va fer-ho amb 18 anys i 5 mesos.