Laporta inaugura l’espai dedicat al futbol femení a la residència de La Masia

Laporta inaugura l’espai dedicat al futbol femení a la residència de La Masia

L'acte suposa un pas més cap a l'aposta pel futbol femení, amb nou places per a nou jugadores amb dinàmica del Barça B Femení

Aquest dimarts al vespre s'ha inaugurat de forma oficial l'espai dedicat al futbol femení a la residència de la Masia, Centre de Formació Oriol Tort. Un acte celebrat als Jardins de la Masia i que ha comptat amb la presència del president Joan Laporta, del Vicepresident Primer Rafael Yuste i del directiu responsable del futbol femení Xavier Puig, a banda dels membres de la Junta Directiva Miquel Camps, Josep Ignasi Macià, Aureli Mas i Àngel Riudalbas. També ha estat present el Director General del FC Barcelona, Ferran Reverter, i el mànager de futbol femení Markel Zubizarreta.

A més, en l'acte han participat Lolita Ortiz, excapitana i pionera del Barça Femení, Alexia Putellas, capitana del primer equip del Barça Femení, i Alba Caño, jugadora del filial i resident de la Masia. A més a més, també hi ha hagut representació per part de l'Agrupació Barça Jugadors i de les pioneres del Barça Femení, com Glòria Comas, Pilar Gazulla i Carme Nieto.

Alexia Putellas: "Els passos que s'estan completant fan que el Més que un Club sigui encara més gran"

"Les condicions amb les quals poden treballar ara són un autèntic luxe, quan nosaltres vam començar tot era molt diferent", ha assegurat la pionera Lolita Ortiz. L'actual capitana del Barça Femení Alexia Putellas ha afegit que "Al Club no tan sols es formen futbolistes, sinó també persones. El Barça està fent passes en ferm per la igualtat. Tots els passos són importants i fan que el Més que un Club sigui encara més gran, som un referent i és un privilegi poder portar aquesta samarreta".

La capitana blaugrana també s'ha referit als diferents canvis que s'estan duent a terme darrerament, com ara la metodologia pròpia, el Gamper mixt, la professionalització de l'estructura i un nou camp d'entrenament de gespa natural: "Des d'aquí volem agrair que des de la Junta Directiva escoltin com estan fent les noves propostes i s'intentin fer passos per millorar les eines per poder treballar en les millors condicions". La jugadora del Barça Femení Patri Guijarro també ha intervingut com a testimoni del que suposa la Masia, espai on ella va poder conviure en la seva arribada: "A mi la Masia em va servir molt per adaptar-me i compaginar els estudis i estar ara fent Fisioteràpia". 

Alba Caño, una de les nou residents femenines també ha fet una valoració d'aquesta inauguració de l'espai femení de la Masia, assegurant que "és un orgull formar part de la primera generació femenina de la Masia i es tracta d'un gran pas del Club en el futbol femení. Ens sentim privilegiades i volem agrair a tothom qui ho ha fet possible".

A l'acte també ha estat present la família Font, que ha tingut tres generacions a la Masia. Pep Font va ser un dels primers residents de la Masia i ara les seves filles, les dues també porteres com ell, la Gemma i la Txell Font també han pogut estar en aquest espai. 

Joan Laporta: "El compromís amb la igualtat de gènere és absolut"

El president Joan Laporta ha destacat en la seva intervenció que "és un orgull ser del Barça en dies com avui, en què podem viure la simbiosi dels nous residents d'aquesta temporada i les noves residents en un dia històric". A més el president ha afegit que "el Club ha obert la porta a la igualtat de gènere, totalment relacionat amb el Més que un Club, i sempre hem de ser fidels a això". 

Joan Laporta s'ha referit a la Masia com "un espai on volem que es formin persones en primer lloc i que això ajudi a formar a grans futbolistes. Aquest espai és l'eix vertebrador dels valors del Club i que hi hagi una Masia mixta és un orgull perquè som pioners i un centre de referència mundial". Laporta també s'ha referit als valors del Club: "Sentir els valors del FC Barcelona és la clau per tornar el Barça a l'excel·lència. I els valors estan aquí a la Masia". 

Per concloure el president del FC Barcelona ha fet una breu petició a tots els residents de la Masia: "Us demano compromís i treball per tal que es compleixen els somnis. Alguns ja els han complert, però tots els qui comenceu heu d'estar compromesos perquè es compleixin. I pel que fa al futbol femení el sostre és el cel i mes enllà, el compromís és ferm i seguirem treballant". 

Al finalitzar les intervencions el president Joan Laporta ha fet entrega d'un record per a les nou primeres residents. Una peça de metraquilat amb els noms de les nou residents. Una foto de família per acabar i escriure una nova pàgina a la història de la Masia i del futbol femení culer. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut