Barça - CE Noia: A la final de la Lliga Catalana! (8-1)

Els homes d'Edu Castro han superat al CE Noia Freixenet amb solvència i s'han classificat per a la final de la Lliga Catalana, que serà el proper diumenge a les 13.00 hores

El Barça d'hoquei segueix avançant amb pas ferm i aquest divendres ha aconseguit l'accés a la final de la Lliga Catalana Frit Ravich després de vèncer per 8 a 1 al CE Noia Freixenet a Sant Hipòlit de Voltregà. La final es disputarà el proper diumenge a les 13.00 hores i el Barça espera un rival que sortirà del partit entre Reus i Lleida Llista.

Intercanvi de cops inicial

Ha començat intens un partit en el que hi havia en joc la plaça per a disputar la primera final del curs. Ja avisava el tècnic Edu Castro a la prèvia que “el Noia és un rival fortíssim” i així ho han demostrat els rivals tant bon punt ha començat el matx, amb ocasions per ambdós equips en els primers minuts.

Amb un conjunt reforçat per, entre d'altres, Jordi Bargalló i Blai Roca, germans dels blaugranes Pau i Nil, i entrenat novament per Pere Varias, el Noia ha vist com Pau Bargalló posava la directa i avançava al Barça en el minut 7, però un minut després Xavi Costa ha igualat el xoc (8'). No suficient amb això, aquesta vegada era Helder Nunes l'encarregat de transformar un penal comès sobre ell mateix i tornar a aventatjar als blaugranes al cap de pocs segons (9').

Encert blaugrana a les dues àrees

Amb dificultats per dominar al rival, el Barça s'ha carregat de faltes i ha esperat a que de nou Helder Nunes, amb una jugada individual, es plantés davant de Xus Fernández i ampliés diferències en el marcador (15'). Acte seguit, el Barça ha tornat a gaudir de l'acert dels seus homes, sent Aitor Egurrola protagonista. Amb la desena falta, el travesser ha evitat que Eloi Mitjans anotés el segon pel Noia, mentre que tamopc ha pogut anotar en el rebot gràcies a una gran aturada del porter blaugrana.

Abans del descans el Barça ha tingut temps d'anotar un parell de gols més i deixar el partit en una situació més que favorable. El quart gol blaugrana ha estat obra de Matías Pascual després d'una gran assistència de Bargalló (23'), mentre que el propi Pau ha estat l'autor del cinquè amb un golàs que ha sorprès al porter del Noia (24')

Impecables en el segon temps

Ha sortit a buscar l'empat el Noia però el Barça no ha perdut el resultat de vista i ha controlat el partit per assegurar l'accés a la final. Joao Rodrigues, en una acció talentosa, ha asssenyalat més encara el camí anotant el sisè gol culer al 28', mentre que després Uri Llenas ha agafat el protagonisme.

En el seu tercer partit amb el primer equip, el jove jugador segueix demostrant les seves condicions i ha forçat un penal transformat per Nil Roca en el 35'. No content amb això, Uri Llenas no s'ha perdut la seva cita amb el gol i ha posat el 8-1 en el marcador en el 45', convertint la seva tercera anotació i mantenint la bona ratxa.

Diumenge, a pel títol

D'aquesta manera el Barça ha accedit a la final de la Lliga Catalana i el diumenge a les 13.00 hores es veurà les cares amb el guanyador del Reus - Lleida Llista. Els d'Edu Castro volen defensar el títol i han demostrat amb les contundents victòries en aquesta fase final del torneig.

El partit entre Barça i Noia Freixenet comptarà amb una reedició el proper dissabte 11 de setembre (21.30  hores), en motiu de la semifinal de la Supercopa que se celebrarà a Sant Sadurní.

Barça, 8
CE Noia Freixenet, 1

Barça: Aitor Egurrola, Matías Pascual, Pau Bargalló, Ignacio Alabart i Joao Rodrigues –cinc inicial-. Sergi Panadero, Oriol Llenas, Nil Roca i Helder Nunes.
CE Noia Freixenet: Xus Fernández, Jordi Bargalló, Roc Pujadas, Eloi Mitjans i Xavi Esteller -cinc inicial-.  Xavi Costa, Àlex Joseph i Toni Salvadó.

Gols: 1-0, Pau Bargalló (min. 7); 1-1, Xavi Costa (min. 8); 2-1, Helder Nunes (min 9); 3-1, Helder Nunes (min. 15); 4-1, Matías Pascual (min 23); 5-1, Pau Bargalló (min 24); 6-1, Joao Rodrigues (min 29); 7-1, Nil Roca (min 35); 8-1, Oriol Llenas (min 45).

Àrbitres: Raul Burgos i David Calonge. Faltes: 12-16. Han mostrat targeta blava a Xavi Costa.