Gavi debuta oficialment amb el FC Barcelona

Gavi debuta oficialment amb el FC Barcelona

Aquest estiu ja havia disputat amistosos, però contra el Getafe s'ha convertit en el quart jugador més jove de la història blaugrana que debuta a la Lliga

Un nou debut oficial amb el FC Barcelona. Si contra la Reial Societat ho van fer Royal, Memphis, Eric Garcia i Nico i contra l'Athletic Club ho va fer Demir, aquest diumenge, contra el Getafe al Camp Nou, ha estat el torn de Pablo Páez Gavira 'Gavi'.

El juvenil del Barça, de 17 anys, ja havia tingut minuts en la pretemporada, però ha estat aquest 29 d'agost quan Ronald Koeman li ha donat els seus primers minuts en partit oficial, concretament a la Lliga. Així doncs, Gavi ha entrat al terreny de joc al minut 74, en substitució de Braithwaite, i ha pogut gaudir del tram final d'un partit que ha acabat amb triomf (2-1).

Jugador que apuntarà el seu nom a una llista històrica. I és que amb 17 anys i 24 dies Gavi s'ha convertit en el quart jugador més jove de la història que debuta amb el primer equip a la Lliga. Només el superen Vicenç Martínez, Ansu Fati i Bojan Krkic.

"M'han passat mil coses pel cap"

"Estic molt content. Sóc el nen més feliç del món. He complert un somni. M'han passat mil coses pel cap i he estat una mica nerviós mentre escalfava, però he sortit a donar el màxim", ha comentat el futbolista a Barça TV, a més d'afegir: "Recordo a tots els entrenadors que he tingut i que m'han ajudat a créixer".

També ha parlat del partit de Gavi el seu entrenador, el tècnic Ronald Koeman, que no ha dubtar en parlar bé del jove futbolista blaugrana: "Des del primer dia he estat molt content amb ell. Era un partit complicat, però entrar en un duel així és molt important. No tinc cap dubte dels jugadors joves que tenim, perquè són molt bons". 

Culer des del 2015

Gavi va arribar la temporada 2015/16 procedent del Betis a l’Aleví A blaugrana dirigit per Marc Serra, equip que va guanyar la Lliga i la Copa Catalunya. Des d’aleshores, Gavi ha passat per l’Infantil B, l'Infantil A, el Cadet B i el Cadet A. L'estiu passat va fer el salt directament al Juvenil A i, després de demostrar la seva enorme qualitat, també va debutar amb el Barça B tot i ser juvenil de primer any.

La pretemporada feta amb el primer equip ha convençut Ronald Koeman que, de moment, ha convocat el jove jugador per a les tres primeres jornades de Lliga. I el seu somni ja és una realitat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut