Els cinc noms propis de l'Athletic - Barça

Els cinc noms propis de l'Athletic - Barça

L'empat al Nuevo San Mamés en la segona jornada de la Lliga va deixar cinc protagonistes blaugranes que mereixen ser destacats

Disputat ja el partit corresponent a la jornada 2 de LaLiga, el FC Barcelona va sumar un punt d'orgull en un partit intens i vibrant a l'estadi Nuevo San Mamés, casa de l'Athletic Club. Repassem quins van ser els noms propis més destacats en clau blaugrana:

F. De Jong

Amo i senyor del partit. La reacció blaugrana després del gol de l'Athletic Club no s'explica sense la seva figura, i totes les jugades van passar pels peus d'un holandès que no para de créixer. Sent el termòmetre del Barça, F. De Jong va ser el jugador de l'equip que més recuperacions va fer (vuit), que més passades va entregar (70), que més ocasions va crear (dues) i el que més regats va completar (dos). Tot i així, la seva influència va més enllà dels números: vital darrere per equilibrar la defensa i imprescindible en atac, sent ell el jugador que marcava el ritme del joc culer. Partidàs.

 

Memphis

Tard o d'hora havia d'arribar i en el seu segon partit de Lliga Memphis ja va aconseguir estrenar-se com a golejador en partit oficial. El nou lleó blaugrana no deixa a ningú indiferent i el seu primer gol n'és una prova més: Memphis va rebre una passada de Sergi Roberto, va posar direcció a porteria i va treure un xut sec i potent que es va convertir en una bala imparable. Encara va tenir la opció de fer el segon i culminar la remuntada, però el seu xut amb l'esquerra no va trobar porteria.

 

Yusuf Demir

L'austríac de 18 anys, cedit pel Rapid de Viena, va fer el seu debut oficial amb la samarreta del FC Barcelona per convertir-se en el segon austríac que participa en un partit oficial amb el Club, seguint l'estela de Hans Krankl. A més, Yusuf Demir, que va substituir a Braithwaite en el minut 61, s'ha convertit d'aquesta manera en el jugador estranger més jove en debutar a la Lliga des que ho fes Leo Messi a l'octubre de 2004. Demir ha aconseguit aquesta fita realitzant el seu debut oficial a l'edat de 18 anys i 80 dies.

 

Sergi Roberto

Màxima productivitat el jugador de Reus en el curs 2021/22. Després d'anotar el quart gol en l'estona que va jugar contra la Reial Societat, Sergi Roberto va tornar a servir de refresc al Nuevo San Mamés. Entrat al minut 62 substituit a Pedri, Roberto va deixar la seva empremta en el minut 75, quan amb una gran passada va habilitar a Memphis per a que aquest enfilés cap a la porteria i logrés l'empat. 

Estem davant el Sergi Roberto més efectiu: en la Lliga 2021/22 ha disputat 47 minuts en els que ha repartit una asistència i ha anotat un gol.

Ronald Araujo

El central uruguayà va saltar el camp al minut 31 per substituir a Piqué, que no va poder seguir al terreny de joc per problemes físics. Una vegada més Araujo va rendir a gran nivell i va deixar pel record dues accions molt destacades, una en cada àrea. A punt estava de finalitzar la primera part quan Araujo va enganxar una pilota dins l'àrea i, amb una xilena acrobàtica, va enviar-la al fons de la xarxa basca. La jugada va ser anulada per falta prèvia de Braithwaite.

Ja en la represa, només començar el segon temps Araujo va ser protagonista d'una acció defensiva heròica. Quan els jugadors de l'Athletic Club ja es disposaven a calebrar el primer gol de la nit, Araujo, llençant-se sobre la línia de gol, va aparèixer per tallar el remat i enviar la pilota a còrner, salvant el conjunt blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut