Les dades que ens deixa el Barça - Reial Societat

Les dades que ens deixa el Barça - Reial Societat

Repassem les estadístiques més destacades del debut amb victòria del Barça davant la Reial Societat

El futbol oficial, per fi, ha tornat al Camp Nou. Després d’una llarga espera, l’afició va poder acudir a l’estadi per veure el debut de l’equip de Ronald Koeman a la Lliga 2021/22, gaudint d’una presentació esperançadora que va acabar amb un resultat de 4 a 2 sobre la Reial Societat, cinquena classificada el curs passat.

El debut oficial de la nova temporada ens ha deixat detalls que mereixen ser destacats. Repassem quines són les estadístiques més rellevants del primer partit del curs.

El dia de Braithwaite

El partit va tenir un protagonista destacat i indiscutible. Es tracta de Martin Braithwaite, que amb el número 12 a l'esquena va completar el seu primer doblet amb la samarreta blaugrana, a més d'entregar una gran assitència per a que Sergi Roberto fes el quart i definitiu gol de la nit.

Memphis, debut brillant

L'afició del Barça té un nou ídol i així ho va demostrar cada vegada que la pilota va passar pels peus d'un Memphis ovacionat. La nova estrella blaugrana va mostrar el seu joc, on sempre l'alegria i l'espectacle són notes predominants. Tot i no poder veure porteria, el neerlandès va meravellar al públic present al Camp Nou i només va poder ser aturat amb faltes, rebent-ne fins a cinc i sent el jugador que més faltes va rebre al llarg del partit.

Memphis no va ser l'únic jugador que va debutar amb el primer equip blaugrana. També ho van fer Royal, incorporat a la plantilla aquesta temporada, i Nico González, integrant de La Masia.

Piqué - Eric, parella inexpugnable

Sense dubte, una altra de les grans notícies que ens va deixar el Barça-Reial Societat. Koeman va apostar per una parella de centrals formada per Piqué i per Eric, recent arribat dels Jocs Olímpics. Els dos centrals catalans no van decepcionar i van completar una actuació sublim, i així ho diuen les dades. Sense perdre la concentració ni la posició en cap instant, entre ambdós centrals van acumular un total de 10 recuperacions, cinc per cap (de l'equip, només Pedri va recuperar més pilotes, 7).

A més, els dos jugadors no van deixar de connectar al llarg del partit: Piqué va entregar 28 passades a Eric, mentre que el nou fitxatge va fer-ne 19 cap al segon capità blaugrana. En total, cada un dels centrals van completar 74 passades, líders del partit en aquest apartat.

El Sergi Roberto més efectiu

La dada curiosa del dia ens la deixa Sergi Roberto. En la temporada passada, en un any marcat per les lesions, el de Reus va disputar 943 minuts a la Lliga, anotant un gol. Ahir, després d'iniciar el partit des de la banqueta i entrar al camp substituint a Dest, va igualar la seva marca golejadora de la temporada passada després de disputar només 19 minuts. 

20.384 motius d'alegria

El Barça-Reial Societat, sense dubte, serà recordat sempre com el partit en que l'afició va tenir la oportunitat de tornar a accedir al Camp Nou per primera vegada després de la pandèmia. L'últim partit, precisament, havia estat contra la Reial Societat el 7 de marça del 2020. En aquesta primera jornada de la Lliga, 20.384 espectadors van reunir-se a l'estadi per poder tornar a veure futbol en directe. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut