Els precedents del Gamper contra equips italians

Els precedents del Gamper contra equips italians

El FC Barcelona i la Juventus s'enfrontaran en el que serà l'onzè Gamper entre el club blaugrana i equips italians, amb un balanç de nou victòries culers i dues derrotes

El FC Barcelona i la Juventus de Torí es veuran les cares en la 56a edició del Trofeu Joan Gamper, que se celebrarà el proper diumenge a l'Estadi Johan Cruyff i comptarà amb la participació dels dos primers equips de futbol: el masculí i el femení.

Segona visita de la Juventus

Només existeix un precedent d'un partit entre Barça i Juventus en un Gamper. Va ser l'any 2005, ara fa 16 anys, en el que és un dels Gampers més recordats per l'afició culer i que va tenir un protagonista destacat: Leo Messi. La gran exhibició de l'argentí, quan només 18 anys, va enlluernar a tot el món del futbol, inclòs Fabio Capello, l’entrenador rival. El duel va acabar amb empat (2-2), amb gols d’Iniesta i Gio Van Bronckhorst per als culers, i Del Piero i Trezeguet per part visitant. Als llançaments de penals, els italians es van emportar el triomf per 2-4.

La primera visita d'un conjunt italià, al 1996

La primera vegada que el FC Barcelona es va jugar el Trofeu Joan Gamper contra un equip italià data de 1996. L'Inter de Milà va ser el rival de la final en la que va ser l'última edició que el Gamper va tenir un format de quatre equips, amb semifinals i final. El Barça es va proclamar campió després de vèncer en el partit decisiu per 2 a 1. Anteriorment, el Milan i el Brescia havien estat convidats però no havien lograt accedir a la final.

Un nou conjunt italià va visitar el Camp Nou l'any següent, en la primera edició de només un partit. En aquest cas va ser el torn de la Sampdòria, rival del Barça en la final de Wembley de 1992. De la mateixa manera que en la temporada anterior, la copa es va quedar a casa després d'un partit igualat (2-2) que es va resoltre als penals (6-5).

Vuit italians en tretze edicions

Després de la visita de la Sampdòria al 1997, cap conjunt italià va disputar el Gamper fins l'any 2004, quan el Milan va ser el convidat del club blaugrana. A partir d'aquesta edició, els equips italians es van convertir en habituals del Trofeu Joan Gamper, protagonitzant vuit edicions de les tretze següents. 

La victòria contra el Milan (2-1) va obrir aquesta època plegada de visites procedents d'Itàlia, però la Juventus, l'any 2005, va trencar la ratxa i es va convertir en el primer italià en aixecar el trofeu. En els anys següents, l'Inter de Milà va tornar a trepitjar el Camp Nou (2007), el Milan va repetir visita però va caure en la tanda de penals (2009), el Nàpols va encaixar una maneta (2010) i la Sampdòria, en la seva segona oportunitat, es va emportar el trofeu cap a terres italianes (2011).

Les dues últimes visites de conjunts italians van ser l'any 2015, quan la Roma perdre per 3 a 0 davant el FC Barcelona, i l'any següent, el 2016, quan la Sampdòria va tornar a ser l'adversari i el balanç es va desequilibrar de manera favorable als interessos blaugranes.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut