Messi, una Copa Amèrica de 10

Messi, una Copa Amèrica de 10

El blaugrana, després de quatre finals perdudes, ha aconseguit aixecar per fi un títol amb Argentina després d'un torneig espectacular

Leo Messi ja té la seva Copa Amèrica després que Argentina guanyés per la mínima a Brasil al mític estadi de Maracanà. Després de les finals d'Amèrica perdudes (2007, 2015, 2016) i la derrota en el Mundial de 2014, Messi per fi s'ha tret l'espina i ha aconseguit un gran títol amb la selecció absoluta.

El blaugrana,escollit millor jugador del torneig, ha estat la peça clau perquè la selecció argentina acabés amb una sequera que durava des del 1993. Capità i ànima de l'equip, ha liderat les classificacions de màxim golejador (4) i màxim assistent (5), a més de contrubuir en nou dels 12 gols anotats per la selecció al llarg del torneig. Durant aquesta edició, en la que ha jugat tots els minuts en tots els xocs, Messi ha trencat una nova fita i s'ha convertit en el jugador que més partits ha disputat en la història de la competició.

Enquadrats en un grup amb Xile, Bolívia, Uruguai i Paraguai, el debut en el torneig no va ser l'esperat. Davant Xile, un golàs de llançament de falta picada per Messi no va ser suficient per donar la victòria a l'albiceleste, que va sumar un punt. Les dues jornades següents, davant d'Uruguai i Paraguai, van seguir el mateix patró: un gol en els compassos inicials posava a Argentina per davant i el marcador ja no es movia fins al xiulet final. 

Per resoldre la fase de grups, i amb el bitllet pels quarts de final a la butxaca, Argentina es va exhibir davant Bolívia en un partit en el que Messi, abans de la mitja part, ja havia entregat una assistència i vist porteria en dues ocasions. Ja en fases eliminatòries, Equador es va presentar com a rival en els quarts de final, però un Leo Messi estelar de nou va guiar a la seva selecció a una nova victòria: aquesta vegada, dues assistències i un gol.

L'últim obstacle per arribar a Maracanà era Colòmbia, que havia eliminat l'Uruguai en la tanda de penals. Després de 90 minuts de semifinals, l'empat no es va desfer i el pas a la final es va decidir des del punt fatídic, on Messi va anotar el seu i va veure com les aturades del seu porter el conduien cap a la seva quarta final. Durant el partit decisiu contra Brasil, Messi va tornar a disputar els 90 minuts i va gaudir d'una ocasió per sentenciar minuts abans del final.

Finalment, la victòria d'Argentina a Brasil li ha donat a Messi i a Argentina el títol més esperat. Leo, Rei d'Amèrica.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut