L'Argentina, campiona de la Copa Amèrica!

Leo Messi i Agüero es proclamen campions després de vèncer al Brasil a la gran final

L'Argentina és campiona de la Copa Amèrica 2021! Leo Messi i el 'Kun' Agüero s'han proclamat campions de la competició després de superar al Brasil d'Emerson a la gran final per 1-0, gràcies a un gol de Di Maria a la primera part.

E5-0I4wWEAAZL5S

Un nou títol junts

Leo Messi i el ‘Kun’ Agüero han tornat a guanyar junts un nou títol amb l’Argentina. Després de proclamar-se tots dos guanyadors del Mundial sub-20 del 2005 i de l’or als Jocs Olímpics del 2008, ara són campions de la Copa Amèrica amb l'absoluta. Així doncs, tercer títol amb l’Argentina per a tots dos i tercer títol junts.

Després de molts intents amb diverses finals perdudes als darrers anys, els argentins sumen una nova Copa Amèrica, la 15a de la seva història, igualant a l’Uruguai com la selecció amb més títols de Copa Amèrica de la història del campionat. A més, l'Argentina trenca així la mala ratxa, i és que no aconseguia aquest títol des del 1993, ara fa 28 anys.

Partit intens de principi a fi

El matx ha iniciat de manera molt igualada, amb tots dos equips intentant fer-se amb el control però amb un ritme molt travat per les constants faltes. Però ha estat Di Maria qui, als 22 minuts de joc, ha avançat als argentins. Un resultat que ja no es tornaria a moure en tot el partit, tot i l'intent de reacció brasiler a la segona part. Els argentins han sabut patir en defensa i han aconseguit aguantar el resultat, amb grans aturades d'Emiliano Martínez sota pals.

Leo Messi ha estat titular i ha disputat els 90 minuts, mentre que Agüero s'ha quedat sense participar. Pel que fa al Brasil, Emerson ha entrat a la segona part substituint a Renan Lodi als 76 minuts, disputant el darrer quart d'hora del partit.

E5-0uL4WYAEjYns

MVP, golejador i assistent

A més, el '10' ha estat escollit el millor jugador del torneig i també ha finalitzat com el màxim golejador (4 gols) i el màxim assistent (5 assistències). Un torneig espectacular del capità, que ha estat l'encarregat d'aixecar la copa dels campions.