Reial Societat - Barça: Reacció i triomf blaugrana (1-4)

Les de Lluís Cortés segueixen el seu camí intractable en Lliga Iberdrola: 30 victòries en 31 partits

Nova victòria del FC Barcelona Femení. Les blaugranes s'han endut el triomf, el número 30, en Lliga Iberdrola del camp de la Reial Societat (1-4). Jennifer Hermoso (3) i Martens han estat les autores dels gols barcelonistes a Sant Sebastià. A més, cal destacar diversos noms propis: Mariona ha arribat als 200 partits com a culer, i és l'única jugadora que ha disputat tots els partits aquesta temporada (44); Lluís Cortés ha arribat també al seu partit 100 com a tècnic culer, Ornella ha estat el segon debut més precoç i a més, hem presenciat les reaparicions estel·lars de Jenni i Graham.

La Real colpeja primer

El partit s'ha presentat amb un intercanvi de cops. Una presència amb perill en les àrees de Quiñones i Sandra Paños que s'ha decantat del costat realista. Eizagirre, des dels 11 metres, ha batut la portera barcelonista. Tot i notar més l'empenta local, aquest 1-0 no ha canviat el guió. Les aproximacions txuri-urdin i culers s'han alternat.

Si bé en un primer moment les de Natàlia Arroyo han acrescut els seus atacs, les de Lluís Cortés han replicat amb un xut al pal de Vicky Losada. La reacció barcelonista s'ha topat amb aquesta fusta, però també amb el travesser d'una activa Amaiur, i el marcador no es mouria fins al descans (1-0).

Reacció blaugrana

Ja a la segona meitat, les culers han millorat en atac i els gols han començat a caure. Jennifer Hermoso ha igualat el matx als 50 minuts (1-1), i a partir d'aquí, les culers han seguit en busca del gol de la victòria. La insistència ha obtingut el seu premi i Martens ha avançat per primer cop a les barcelonistes (1-2, min. 75) i només cinc minuts després, Jenni sentenciava amb l'1-3 (min. 80). Finalment, la davantera ha certificat el seu hat-trick amb l'1-4 definitiu (min. 89) per tancar el triomf.

Ara, després d'aquesta nova victòria, la 30 en 31 partits lliguers, les de Lluís Cortés es queden a Euskadi. Perquè el següent desplaçament de les culers és al camp de l'Athletic Club (dimarts 22 de juny a les 16 hores).

FITXA DEL PARTIT

Reial Societat, 1
Barça, 4

Reial Societat: Quiñones, Lucía, Tejada, Mendoza, Maddi (Maitane, min. 80), Cecilia (Palacios, min. 86), Gemma, Itxaso (Mirari, min. 80), Eizagirre (Leire, min. 71), Franssi (Etxezarreta, min. 86) i Amaiur
Barça: Paños, Pereira, Codina, Melanie (Crnogorcevic, min. 46), Marta, Losada (Patri, min. 46), Alexia, Aitana (Graham Hansen, min. 71), Martens, Bruna (Mariona, min. 65) i Ornella (Hermoso, min. 46)
Gols: 1-0, Eizagirre (min. 14); 1-1, J. Hermoso (min. 50); 1-2, Martens (min. 75); 1-3, J. Hermoso (min. 80); 1-4, J. Hermoso (min. 89).
Àrbitra: Barragan Gaspar. Ha amonestat amb targeta groga la local Eizagirre (min. 30) i Gemma (min. 74) i la visitant Vicky Losada (min. 8).