Històric títol de l'equip femení a la Lliga Iberdrola

Històric títol de l'equip femení a la Lliga Iberdrola

Rècord d'Espanya de Laura Redondo en martell (70.66 m) i segona posició a la Lliga masculina

Històric primer títol de la seva història per al FC Barcelona a la final de la Lliga Iberdrola femenina d'atletisme celebrada aquest diumenge a la tarda a La Nucia (Alacant) on Laura Redondo ha establert un nou rècord d'Espanya de martell amb 70.66 metres.

El club blaugrana simplement ho ha bordat a l'Estadi Camilo Cano de La Nucia. Ha agafat el liderat de la classificació des de la primera prova i no l'ha deixat anar en cap moment, augmentant prova a prova l'avantatge amb els seus rivals, vencent amb 140 punts, onze per davant del València Club Atletisme (129 punts) i tercer ha estat el que defensava títol, el Playas de Castelló (119 punts).

El domini barcelonista ja ha començat en el martell, quan la catalana Laura Redondo, en una fuetada terrible a l'artefacte de 4 kg, ha deixat anar el braç tant que ja sabia abans de caure a terra que alguna cosa gran passava i moments després saltava el marcador, 70.66!!, nou rècord d'Espanya que esborrava de la taula els 70.52 que tenia Berta Castells des del 2016. Gran començament de la barcelonina que ja ha havia avisat aquest passat hivern amb 70.40 m i que ho venia buscant competició darrera competició i ara, als seus 33 anys, recull el fruit de tants anys de treball.

Després Laura vindria un altre gran moment de la tarda, quan l'estrella veneçolana Yulimar Rojas, competint en longitud, efectuava una fantàstica sèrie que rematava amb un excel·lent 7.27, que a més de la primera posició li ha permès també rebre el guardó de MVA de la competició.

Amb aquest gran començament, no és d'estranyar que la resta de l'equip es contagiés de tal manera que s'anirien encadenant altres triomfs com el Aauri Lorena Bokesa a 400m, Águeda Muñoz, en els 800 m, Jael Sakura Bestué, en els 200 m, Nubia Aparecida Soares en el triple salt, Andrea San José, en perxa, Caridad Jerez, en 100 m tanques, Arantza Moreno, en javelina, Carolina Robles, en els 3.000 obstacles, Blanca Fernández, en 3.000 m., el relleu 4x100 amb Alba Borrero, Jael Sakura Bestué, Eva Santidrián i Cristina Lara i el 4x400, amb Stephanie Saavedra, Ghaita el Jarraz, Laura Hernández i Aauri Lorena Bokesa.

TODOS LOS RESULTATS

Segona posició en categoria masculina

En categoria masculina, el FC Barcelona s'ha classificat en la segona posició de la Lliga Joma d'atletisme de clubs, disputada dissabte al mateix escenari de La Nucia, per darrere de el Club Atletisme Platges de Castelló, que ha revalidat el títol de campió d'Espanya amb 140 punts, mentre l'equip blaugrana ha sumat 128, completant el podi la Reial Societat, amb 90,5 punts.

El club castellonenc, amb aquest títol ja suma 12 consecutius i es col·loca tercer en el palmarès històric després dels 15 del FC Barcelona i els 14 de l'AA Moratalaz (Larios AAM).

Les victòries dels atletes del Barça han estat les següents: Alex Quiñonez (200 m); Manuel Guijarro (400 m); Pablo Sánchez-Valladares (800 m); Dídac Salas (perxa); Jean Marie Okutu (longitud); Carlos Tobalina (pes); Ivan López (5.000 marxa) i el 4x400, amb Lucas Bua, Adrian Ben, Pau Fradera i Manuel Guijarro.

El trofeu MVA ha estat per al saltador Jean Marie Okutu gràcies als seus 8.01 en longitud.

TOTS ELS RESULTATS

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut