Barça – Liberbank Cantabria Sinfín: Campions de la Copa Asobal! (33-23)

Els culers guanyen a Santander la seva 10a Copa consecutiva i la 16a del seu palmarès després d'un partit molt treballat

Campions de la Copa Sacyr ASOBAL! Els culers han superat al Liberbank Cantabria Sinfín a la gran final (33-23) i assoleixen la 10a Copa consecutiva, la 16a en total. Després d'una primera part força igualada, els culers han sentenciat a la segona meitat per acabar emportant-se el 5è títol de la temporada.

Inici igualat amb protagonisme sota pals

Els primers minuts del partit ha estat un estira-i-arronsa constant amb avantatges mínims per als blaugrana, que no han pogut obrir escletxa al marcador principalment per l'espectacular protagonisme d'Ernesto Sánchez sota pals. El porter dels càntabres ha firmat una grandíssima primera part amb 13 aturades, dues d'elles de penal.

Amb Møller també molt segur sota pals i una bona defensa blaugrana, els culers han pogut distanciar-se mínimament amb un bon parcial de 3-0, per col·locar el 9-6 al marcador. Els de Xavi Pascual han intentat ampliar l'avantatge, però s'han topat un cop rere altre amb un gran Ernesto per acabar marxant al descans amb un igualat 14-10.

Sentència blaugrana

Ja a la segona meitat, els culers han començat a distanciar-se, i tres gols consecutius de Mortensen han catapultat als blaugrana. Amb un bon encert al contracop i uns bons minuts d'Aleix Gómez, el Barça ha seguit obrint escletxa, distància que seria ja inabastable per als amfitrions.

Tot i l'intent del Cantabria de lluitar fins al final, el Barça no ha baixat el ritme i ha situat el +10 al marcador, tancant la victòria amb un contundent 33-23. Així doncs, victòria blaugrana que suma un nou títol i afrontarà de la millor manera la Final Four de Colònia del proper cap de setmana.

Barça, 33
Liberbank Cantabria Sinfín, 23

Barça: Möller (-), Cindric (3), N'Guessan (5), Dika Mem (2), Mortensen (4), Aleix Gómez (4), Fàbregas (3) -set inicial-. Pérez de Vargas (-), Sorhaindo (-), Dolenec (5), Blaz Janc (4), Thiagus Petrus (-), Àlex Pascual (1), Makuc (-), Langaro (1), Frade (1).
Liberbank Cantabria Sinfín: Ernesto Sánchez (-), Diego Muñiz (-), Alberto Pla (1), Alejandro Blázquez (-), Vladyslav Ostroushko (-), Nicolás Zungri (1), Ignacio Vallés (5) -set inicial-. Sergio Rubio (1), Cristian Postigo (1), Carlos Lastra (1), Gustavo Alonso (3), Luís Pla (1), Ángel Basualdo (1), Francisco Javier Castro (2), José Manuel Herrero (7), Elcio Carvalho (-).
Parcials: 2-1 / 4-4 / 6-6 / 9-6 / 12-8 / 14-10 (descans) 17-13 / 19-14 / 23-16 / 26-19 / 31-21 / 33-23 (final)
Àrbitres: Raluy López i Sabroso Ramírez