Barça - Joventut: Xip victoriós per arrencar el Playoff lliguer (84-74)
Ofert per

Els blaugranes comencen amb triomf els quarts de final de la Lliga Endesa davant la Penya i, d'aquesta manera, mantenen el factor pista

El Barça ha instal·lat el xip victoriós en el primer partit dels Playoff de la Lliga. L'antídot més efectiu per deixar enrere la derrota en la Final4, ha estat la posada en escena enèrgica davant el Joventut. Un rival que ha resistit, però no ha pogut evitar el triomf blaugrana (84-74); Bolmaro ha estat el màxim anotador. Ara, els de Saras estan a una victòria d'avançar ronda.

Es reparteixen els primers quarts

El Barça ha sortit activat al Palau Blaugrana. Un estat enèrgic i reivindicatiu blaugrana que ha dinamitat un ampli avantatge d'11, reduït amb el 26-18 del primer quart. Un fantàstic Bolmaro, que abans del partit ha rebut el guardó de jugador més espectacular de Lliga, l'aplom de Pau Gasol, les recuperacions i els rebots han estat els arguments estadístics dels de Saras.

Un elenc eclipsat en l'inici del següent quart. La defensa badalonina ha augmentat les seves prestacions i, consegüentment, l'efectivitat barcelonista ha decaigut. Ha estat aleshores quan el Joventut de Badalona ha escalat fins a apoderar-se de l'electrònic: 33-38. Una diferència que els culers han eixugat i revertit amb una cistella de dos punts de Higgins sobre la botzina. 40-38, al descans.

Agafen embranzida i s'asseguren el primer triomf

El parcial favorable abans d'agafar aire ha tingut continuïtat en la represa. El Barça, reendollat en atac i en defensa, ha castigat les pèrdues de pilota de la Penya. Contempladora de la inspiració anotadora del 22 barcelonista, que ha catapultat, de nou, els de Jasikevicius. Uns homes que s'han desmarcat de les petites diferències amb un triple de Bolmaro i un altre de Davies. 60-50, a la finalització del tercer quart

Un allunyament suficient per certificar el triomf en el darrer quart. Amb Smits i Pau Gasol sumant, i el sensacional barcelonista seguint penalitzant, el Barça ha obert encara més escletxa: +16. Un avantatge que ha contribuït a instal·lar el xip victoriós blaugrana, aturat en el 84-74 final.

Ara, el pròxim capítol d'aquesta sèrie de quarts de final es desplaça a Badalona. El dijous, 3 de juny a les 22.00 hores, els blaugranes es desplacen fins a l'Olímpic per disputar el segon partit, i qui sap si darrer d'aquesta eliminatòria. Perquè el Barça està a una victòria de la següent fase.