Barça-Anadolu Efes: A un pas de la glòria (81-86)
Ofert per

Els de Saras no poden superar el conjunt turc a la final de l’Eurolliga en un partit igualat i amb alternatives entre els dos conjunts

A les portes del títol. El Barça no ha pogut conquerir la seva tercera Eurolliga i s'ha vist superat per l'Anadolu Efes (81-86). Els de Saras Jasikevicius han portat la iniciativa a la primera meitat, però Anadolu Efes ha sabut capgirar el marcador i estar més encertat en els moments clau del matx. Tot i així els culers han lluitat fins al final. Higgins, amb 23 punts, ha estat el blaugrana més encertat en atac.

Igualtat inicial

El matx ha començat amb un Barça imposant-se 0-4 i demostrant la intensitat amb la qual volia disputar la final. Anadolu Efes ha reaccionat ràpidament i el primer període ha donat pas a un marcador igualat, amb petites diferències a favor dels de Saras. En els darrers compasoss del període els blaugrana han aconseguit augmentar la diferència fins als set punts amb una bona circulació de pilota i el control del rebot, juntament amb una bona intensitat defensiva que ha col·lapsat l’atac turc.

Anadolu Efes capgira el marcador

Els bons minuts culers s’han mantingut en el segon període. I els de Saras s’han arribat a situar 10 punts per sobre (25-15, min 12). Un parcial de 0-9 ha ajustat molt el marcador, en uns minuts de col·lapse ofensiu dels de Saras (25-24). L’intercanvi de cistelles entre els dos conjunts ha acabat situant el conjunt turc per davant en el marcador (29-30, min 17). El Barça no es trobava còmode en el parquet del Lanxess Arena, però tot i així el resultat al descans ha estat 36-39.

Constància i lluita blaugrana

El Barça no ha aconseguit redreçar la dinàmica a la represa del matx. I Anadolu, per contra, ha trobat en Micic i Larkin l’efectivitat ofensiva per seguit ampliant l’avantatge. Una diferència que s’ha arribat a situar fins als 11 punts (46-57, min 26). Dos triples de Higgins, i posteriorment, un altre de Mirotic han esperonat els de Saras, que han rebaixat la diferència per sota dels 10 punts (58-65).

L’Eurolliga es decideix en el darrer període

Els culers han sortit molt bé al darrer període i s’han situat a tan sols tres punts (62-65, min 32). El control del rebot defensiu ha estat clau per tal que els de Saras es mantinguessin dins del partit i amb opcions. Un triple de Davies i una cistella de Mirotic han empatat el partit (69-69) a 4:56 pel final.

El partit s’ha mantingut ajustat en tot moment, però amb el conjunt turc ha tingut més encert en els moments clau del matx. Tot i així el Barça ha arribat als darrers minuts amb opcions, però Anadolu Efes s’ha acabat enduent l’Eurolliga per 81-86.