La dona esportista, al centre del Congrés del BIHUB

La dona esportista, al centre del Congrés del BIHUB

L’esport femení, protagonista de l’Sports Tomorrow Congress 2021

En l’edició d’enguany del Congrés del BIHUB, que se celebrarà del 8 al 12 de novembre, la dona esportista constituirà l’eix transversal de les diferents conferències en els àmbits de les ciències, la tecnologia i el negoci en el món de l’esport.

Des del 2016, el Barça Innovation Hub, la plataforma del FC Barcelona de recerca, coneixement i innovació esportiva, reuneix en diferents conferències alguns dels millors especialistes per impulsar la innovació en la indústria de l’esport.

 

Aquest any, i coincidint amb els èxits esportius del FC Barcelona Femení, aquestes trobades, agrupades des de de la passada edició sota l’epígraf de Sports Tomorrow Congress, situaran  la dona esportista en el centre dels debats de la majoria dels nou tracks o conferències temàtiques que conformen el programa. L’SPORTS TOMORROW CONGRESS (WOM+N) 2021 d’enguany se celebrarà del 8 al 12 de novembre i tindrà un format híbrid, combinant reunions presencials al Camp Nou per grups reduïts en algunes de les sessions amb les conferències virtuals. En qualsevol cas, la totalitat del Congrés es podrà seguir en versió online. 

El Congrés vol posar en valor l’experiència del Club en l’esport femení -actualment el FC Barcelona compta amb 783 dones esportistes, comptant el futbol i les seccions amateurs- per acollir aquestes trobades d’experts i especialistes que posin en comú idees, contrastin projectes i informin d’avenços en aquest àmbit. L’objectiu és que, a banda dels èxits esportius, el Club, a través del BIHUB, esdevingui un impulsor i un pol d’atracció de la innovació en els esports femenins. 

Els nou tracks que conformen el programa d’aquest any tractaran temàtiques relacionades amb el negoci, la tecnologia, l’anàlisi de dades, la metodologia d’entrenament, el rendiment, la nutrició, la fisioteràpia, la medicina i un nou contingut anomenat Gastrosport, que combina l’alimentació esportiva i la gastronomia. En tots el tractament de l’esport femení tindrà un paper rellevant, però especialment en les disciplines de medicina, fisioteràpia, rendiment i nutrició, on es compartiran les darreres recerques i estudis relacionats amb les característiques pròpies de la dona i la seva resposta derivada de la practica esportiva. 

Aquests són camps en què el BIHUB ja fa temps que treballa en diferents projectes de recerca a través de la seva Àrea de Salut. Hi destaca l’estudi que es va realitzar conjuntament amb la FIFA amb les futbolistes professionals del Club per determinar l’impacte que té el futbol i una nutrició adequada en la composició corporal de les atletes. A banda d’aquest projecte amb la FIFA, el Club  també està realitzant diversos estudis de recerca propis, en col·laboració amb altres experts internacionals, principalment relacionats amb la resposta de les futbolistes als entrenaments i a la competició i en quina mesura poden modificar el seu perfil hormonal, el cicle menstrual i el rendiment físic.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut