Joan Laporta envia un missatge de “paciència, optimisme i convicció” al barcelonisme

Joan Laporta envia un missatge de “paciència, optimisme i convicció” al barcelonisme

El president del FC Barcelona ha comparegut per donar explicacions sobre la situació esportiva i econòmica del Club i ha reconegut que es demanaran responsabilitats si les auditories confirmen les “coses sorprenents, complicades i preocupants” que estan sortint

El president Joan Laporta ha comparegut avui en roda de premsa davant els mitjans de comunicació per fer un repàs de la situació actual que viu el FC Barcelona i les diferents carpetes que ha treballat la nova Junta Directiva i l’estructura executiva entrant des de la presa de possessió del 17 de març passat. El màxim dirigent blaugrana ha assegurat que ha comparegut “perquè tenim la necessitat d’explicar-nos” davant “una certa impaciència que hem detectat en l’entorn”, i ha estat molt transparent tant en les qüestions esportives, econòmiques i institucionals que afecten el Club.

SITUACIÓ INSTITUCIONAL

Joan Laporta ha explicat que en aquests moments el Club es troba en procés de fer compatible “la liquidació d’un projecte que pensem que no ha funcionat i la construcció d’un model de Club que estem convençuts que revertirà la situació econòmica i que retornarà l’alegria al barcelonisme”. Per fer-ho, l’Entitat està realitzant una Due Diligence per auditar en profunditat el Club en els àmbits “laboral, fiscal, legal, de l’àmbit esportiu, Espai Barça, ciberseguretat, etc.”. El president espera poder donar més explicacions quan es coneguin les conclusions d’aquestes auditories, i ha reconegut que el que espera l’entorn i la feina interna que s’està fent “té ritmes diferents”, però ha volgut enviar un missatge a tots els socis i aficionats: “Paciència, optimisme i la convicció que la propera temporada 2021/22 serà exitosa i engrescadora. Estic molt content de com s’està treballant i estic segur que els equips que tindrem seran dels que agraden a tots els culers”.

SITUACIÓ ECONÒMICA

El president blaugrana ha donat algunes explicacions de la situació econòmica en què es troba el Club, tot i que ha volgut ser prudent a l’espera de tenir totes les conclusions de la Due Diligence el proper mes de juliol. “En l’Assemblea del 20 de juny tindrem més informació, però estan sortint coses que haurem de resoldre, algunes són preocupants, altres sorprenents i altres complicades, però que tenen solució. Serem transparents al màxim”. Ja en el torn de preguntes, Joan Laporta ha estat molt clar i contundent quan se li ha preguntat si el Club pot demanar responsabilitats si es confirmen algunes de les informacions que afecten decisions econòmiques preses per l’anterior Junta Directiva. “Demanarem responsabilitats, sí. S’ha d’acabar la Due Diligence i s’haurà d’analitzar la situació, però demanarem depuració de responsabilitats perquè s’ha portat el Club a una situació econòmica delicada. Estem fent esforços per revertir-la, però són unes pèrdues i un deute molt gran que han generat. Afortunadament el Club té actius molt potents, estem treballant a reestructurar el deute i estem veient que hi ha molt d’interès en el Barça”.

REVERTIR LA SITUACIÓ

Joan Laporta ha reconegut que la massa salarial actualment està “en un 110% dels ingressos previstos com a conseqüència en part de la Covid” i que els “650 milions d’euros entre salaris i amortitzacions s’han d’ajustar, i en això estem treballant”. El dirigent ha explicat que complir la ràtio actual del ‘Fair Play Financer’ “és molt difícil” i que passa per “reduir despeses i aconseguir més ingressos”. En aquest sentit, Laporta ha posat sobre la taula “ofertes per la samarreta importants” i tot i que “ens agradaria que Rakuten continués” el Club ha rebut “altres ofertes que milloren molt el que tenim ara”. El mateix optimisme ha mostrat envers els “titles rights per l’Estadi, però estem en procés de treballar i hi ha un ritme que hem de seguir”.

The Big Picture

ESPAI BARÇA

En aquest punt, Joan Laporta ha donat alguns detalls sobre el pla de millora que el Club ha presentat a l’Ajuntament de Barcelona. A l’espera de conèixer les conclusions finals de l’auditoria, ja ha avançat que “el pressupost final serà més dels 825 milions previstos, ens quedarem curts”, però espera que si el consistori acaba aprovant les propostes del Club, “a finals d’any tindrem les llicències per començar el projecte del Palau i la renovació de l’Estadi”. Laporta ha comentat que un dels canvis que vol introduir aquest pla és el de “moure els tres edificis que hi ha projectats davant de l’Estadi perquè no tapin visualment aquesta joia arquitectònica que tindrem”. “L’Ajuntament s’ha mostrat receptiu, i també farem alguns canvis arquitectònics en l’Estadi, que estem convençuts que agradaran a tothom perquè el projecte ha quedat obsolet”.
 
Pel que fa a la possibilitat que l’equip hagi d’anar a jugar a l’Estadi Olímpic en algun moment del procés i els socis abonats hagin de desplaçar-se, el president ha estat molt clar: “Volem compatibilitzar l’assistència dels socis amb la renovació de l’Estadi, però hi haurà un moment, calculem que en 8 mesos, que haurem de fer la coberta i haurem de desplaçar-nos. Hem de compatibilitzar els calendaris de l’Ajuntament amb l’Estadi Olímpic i haurem de jugar un temps fora, però no serà tant com pensàvem, i tornarem al més aviat possible”.

CAMP NOU

LA SUPERLLIGA

La Superlliga i les relacions amb les diferents institucions també han centrat una part de la roda de premsa de Joan Laporta, que ha justificat el suport al projecte per la necessitat que té el Barça d’estar implicat en els grans moviments del futbol, seguint unes clares prioritats: “La nostra posició és molt clara i sempre serà la de defensar els interessos del Barça, que els clubs siguin sostenibles econòmicament perquè els clubs estem patint, i també la de fomentar el diàleg amb les institucions i trobar solucions”. El president ha reconegut que “tots els clubs estan amb pèrdues, tots endeutats, excepte els clubs estat, que només han de fer una trucada i volen que tot segueixi igual. Altres agents s’estan enriquint i els que paguem la festa som els clubs”. Pel que fa a les amenaces de la UEFA de sancionar els clubs que donen suport al projecte de la Superlliga, Joan Laporta també ha estat contundent: “Si ens sancionen, no ens quedarem amb els braços plegats. Tenim el TAS i els tribunals ordinaris, i estic convençut que guanyarem”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut