Laporta: “El nou contracte amb Messi va bé, però no està fet”

Laporta: “El nou contracte amb Messi va bé, però no està fet”

“Hem fet una oferta dins les possibilitats del Barça i crec que ell està il·lusionat amb el projecte”, ha explicat el president del Barça

“El nou contracte amb Messi va bé, però no està fet”. Amb aquestes paraules ha descrit el president Joan Laporta l’actual situació sobre la continuïtat del crac argentí al FC Barcelona. “Hem de seguir-hi treballant però la relació és molt bona i Messi estima el Barça. Tenim la percepció que, entre tots, estem preparant tot el que calgui perquè Messi continuï al Barça”.

En aquest sentit, Laporta ha afegit: “Nosaltres hem fet una oferta dins les possibilitats del Barça. Segur que Leo es mereix molt mes i que podria aconseguir mes però crec que té ganes de seguir millorant amb el Barça i que li fa molta il·lusió seguir i que esta il·lusionat amb el projecte”.

Ha continuat així: “Sempre he dit que amb Messi no és un tema de diners, sinó un tema de que vegi un equip amb possibilitats de guanyar títols. Si em preguntes per les meves sensacions, et diria que estic amb un moderat optimisme. Ell sap de l’esforç importantíssim que estem fent”.

Estic amb un moderat optimisme. Messi sap de l’esforç importantíssim que estem fent

Joan Laporta

Laporta creu que les opcions perquè Messi continuï han augmentat en els darrers mesos gràcies a la seva elecció com a president del FC Barcelona. “Abans hi havia un president amb el que va quedar decebut i ara estic jo. Crec que això li agrada”, ha rematat. 

Sobre el projecte en sí, el president Laporta ha avançat que durant la propera setmana s’anunciaran les primeres cares noves de cara a la temporada 2021/22. “La setmana que ve anirem anunciant noves incorporacions al primer equip i anireu veient el resultat de la feina que estem fent”, ha explicat.

El futur de Ronald Koeman

Joan Laporta també ha valorat en quin punt es troba la situació relativa a la banqueta del primer equip. “Vam dir que a final de la temporada valoraríem com ha anat el curs i aniríem avaluant les decisions que cal prendre. Amb en Ronald Koeman ens vam veure i ens vam emplaçar de cara a la setmana que ve per acabar de decidir, actuant sempre des del màxim respecte i admiració cap a una figura com la seva, un dels campions d’Europa a Wembley”.

LAPORTA KOEMAN

Ha aprofundit més en el tema: “Koeman és un entrenador que no vam posar nosaltres i ara necessitem tenir aquestes converses amb ell per saber que compartim les idees de com serà el nou Barça. Vull tenir la comprensió i l’acceptació de tothom de com volem que sigui l’equip. Jo li puc dir tot el que penso i ell també m’ho pot dir. Tenim una relació molt directa i molt clara”. 

En tot cas, ha deixat clar que “el primer que sabrà la decisió serà Koeman” i que “de moment hem aproximat ja moltes postures”.

Sobre el primer equip de futbol, Joan Laporta ha volgut posar èmfasi en què “al Barça no hi ha temporades de transició” i que amb ell com a president “els objectius són sempre guanyar-ho tot”. La idea és fer-ho seguint el model cruyffista: “Nosaltres ens inspirem en Johan Cruyff en tots els àmbits. Volem guanyar jugant bé”.

Antonio Carlos Ortega, nou tècnic de l’handbol

A banda de repassar la situació del primer equip de futbol, Joan Laporta ha repassat també l’actualitat de la resta de les seccions. En el cas de l’handbol, ha explicat el perquè dels adéus de Xavi Pascual i David Barrufet. “Tinc admiració per aquestes dues persones. A Pascual el vaig posar jo com a entrenador i a Barrufet el vaig tenir de jugador i vaig ser jo qui el va recol·locar”.

Xavi Pascual

Ha seguit així: “Tenim raons tècnico-esportives per creure que calia canviar l’entrenador. Permeteu-me que el projecte tingui el nostre segell. Creiem que calia un nou impuls. Són temps de canvis i demano respecte per la decisió esportiva, sempre des del respecte i l’agraïment cap al Xavi Pascual. El seu recanvi serà l’Antonio Carlos Ortega”, ha anunciat. 

Cal recordar que Antonio Carlos Ortega va formar part del Dream Team d’handbol que va meravellar tot el món amb la consecució de cinc Copes d’Europa consecutives entre el 1996 i el 2000. Com a entrenador, va començar dirigint l’Antequera, abans de fer el salt a la banqueta del Veszprém, on va estar del 2012 al 2015. Des del 2017 és l’entrenador del Hannover-Burgdorf de la Bundesliga alemanya.

Tenim raons tècnico-esportives per creure que calia canviar l’entrenador d'handbol. Volem donar un nou impuls

Joan Laporta

Laporta també ha utilitzat la paraula “impuls” –una de les més emprades pel president durant la compareixença de premsa- per explicar el canvi a la banqueta del futbol sala. “L’Andreu Plaza ha fet molt bona feina però també creiem que calia donar un nou impuls a l’equip i a la secció. Li estem agraïts i li desitgem tota la sort”, ha assegurat.

Menys canvis es preveuen a l’equip de bàsquet, que aquest divendres disputarà la semifinal de l’Eurolliga a la Final Four que s’està duent a terme a Colònia. “Tenim confiança plena en el Saras Jasikevicius, que coneix la casa i treballa la base”, ha declarat. A més, considera que “la figura de Juan Carlos Navarro ens dóna un impuls important” en l’estructura de la secció de bàsquet.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut