El FC Barcelona aconsegueix la seva 42a Copa d’Europa

El FC Barcelona aconsegueix la seva 42a Copa d’Europa

La Champions conquistada per les de Lluís Cortés a Göteborg engrandeix aquesta xifra, construïda per totes les seccions culers

Una més al sarró! El FC Barcelona Femení ha conquistat la seva primera Champions i ha afegit la Copa d’Europa número 42 a les vitrines del Club.

Uns números sense precedents i que cap altre club del vell continent pot atrapar. Totes les seccions poliesportives blaugranes han contribuït a acréixer aquesta estadística. 

Cal destacar que de les 42 Copes d’Europa aconseguides pel Club, 25 s’han guanyat al segle XXI. Ara, el Barça Femení engrandeix els trofeus europeus de les vitrines blaugranes, i reescriu la història. Unes pàgines que copsa. I que provoca que el lema Més que un Club agafi més força.

El club més llorejat 

Totes i cadascuna de les seccions blaugranes han deixat la seva empremta en aquests números de rècord. Destaca l'hoquei patins, que amb 22 títols encapçala la llista. El segueixen l’handbol, amb nou Copes d’Europa, el futbol amb cinc, el bàsquet amb dues, i que aquest maig disputa la Final Four a Colònia, i tanca la llista el Femení amb una. 

3200x2000_Champions_Club_ENG-min

Unes 42 Copes d'Europa que situen el FC Barcelona com el club poliesportiu amb més títols europeus, d’entre tots els que han guanyat almenys una Copa d’Europa en futbol masculí. Ni Reial Madrid, ni Steaua de Bucarest, ni Benfica ni Porto poden seguir les passes exitoses blaugranes a Europa. 

3200x2000_Champions_Ranking_ENG-min

* Clubs europeus que han guanyat més d'una Copa d'Europa com a mínim en dues disciplines diferents d'esports d'equip

D’Aitor Egurrola a Vicky Losada

Si analitzem quins són els jugadors amb més títols europeus de la història del Club, el porter d’hoquei patins Aitor Egurrola lidera aquesta classificació amb 11 títols. I el segueixen diversos jugadors de l’esport dels patins com Sergi Centell (10), Jordi Vila-Puig i Alberto Borregan (9) i Sergi Panadero, David Paéz i José Luis Negro Paéz (8). 
 
Ara, Sandra Paños, Cata Coll, Gemma Font, Laia Codina, Mapi, Melanie, Torrejón, Leila, Pereira, Crnogorčević, Jana, Losada, la capitana encarregada d'aixecar la Champions al cel de Göteborg, Hamraoui, Alexia, Patri, Aitana, Hermoso, Mariona, Graham, Oshoala, Andrea Falcon, Martens i Bruna afegeixen el seu nom al llistat de jugadors blaugrana amb un títol europeu. Enhorabona, campiones! 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut